В новините
 
11.06.2007 18:23   Новината е видяна 3813 пъти
Партия ДЕЛА получи национална регистрация в Софийски градски съд

 

Учредената в Несебър партия ДЕЛА получи национална регистрация, съобщиха от пресцентъра на организацията. 
Решението е на Софийски градски съд.

ДЕЛА е първата организация, регистрирана през 2007 г. по новия закон за политическите партии. С промените в него бяха въведени серия от изисквания, необходими за регистрация на нова партия. Едно от тях е събирането на 5 000 подписа, което е сериозна бариера пред новите организации. Само за месец ДЕЛА успя да събере подкрепата на над 7 000 души, изразили съпричастността си към идеите на новата формация.

Първата цел на ДЕЛА ще е участие в местните избори в Несебър. Партията ще има своя листа за общински съветници. По всяка вероятност ще издигне и собствена кандидатура за кмет.

 „Искаме на практика да покажем, че може да се работи честно, без да се прави бизнес от политика. Когато хората се убедят в това, ДЕЛА ще участва и в следващите национални избори”, заяви председателят на организацията Атанас Терзиев.

Сред учредителите на ДЕЛА са известни общественици, икономисти, юристи и предприемачи, между които председателят на неправителствената асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции Чавдар Александров.

На учредително събрание преди месец делегатите решиха ДЕЛА да има два управителни органа- изпълнителен петчленен и контролен -седемчленен съвет. За Председател на партията бе избран предприемачът Атанас Терзиев. Негови заместници са Йоана Гиздова - юрист с дългогодишна адвокатска практика в София, Ненчо Драгиев -  строителен предприемач от Пловдив, Силвия Тончева от Несебър- управител на туристически комплекси, Станислав Цанев от Несебър – бизнесмен. 

Мотото на ДЕЛА е «Всеотдайни в делата, единни срещу кражбата и лъжата».





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |