В новините
 
12.06.2007 00:00   Новината е видяна 4217 пъти
Либия готова да се пазари за свободата на медиците

 

Усилията за освобождаване на шестимата медици, осъдени на смърт за заразяване със СПИН на либийски деца, вероятно ще намерят изход, след позитивните европейски инициативи, заяви синът на либийския лидер Муамар Кадафи, цитиран от Ройтерс.
„Налице са позитивни инициативи от европейска страна. На последната отсечка от маратона сме и се намираме в най-трудната фаза", заяви Сейф ал Ислам пред журналисти.
Той допълни, че решението за прекратяване на кризата, трябва да бъде направено от либийския съд и от семействата на жертвите.
Преди това той разговаря с комисаря по външните работи на ЕС Бенита Фереро-Валднер и германския външен министър Франк-Валтер Щаймайер, които са специално в Триполи, за да преговарят за освобождаването на сестрите ни.
Говорител на роднините на заразените със СПИН деца заяви, че едно евентуално споразумение, трябва да гарантира техните разходи, лечението на децата им в европейски болници, както и необходимите обезщетения.
Бенита Фереро-Валднер и германският външен министър са се срещнали и с българските медицински сестри и палестинския лекар в затвора в Триполи, съобщи пресслужбата на Европейската комисия.
Наистина съзираме открехнат прозорец на възможност за решение на случая и нашето намерение е да се убедим, че този прозорец няма да се затвори преди да сме го използвали, е заявила след срещата Бенита Фереро-Валднер. Тя е допълнила, че се възхищава на куража на българските сестри и палестинския лекар за това, което са преживели през последните осем години. Еврокомисарката е заявила, че ще продължи да действа в рамките на всички нейни правомощия, за да постигне освобождаването на медиците. Колкото по-бързо - толкова по-добре, са били думите на Бенита Фереро-Валднер./vsekiden.com/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |