В новините
 
12.06.2007 19:00   Новината е видяна 3951 пъти
16 допълнителни звена за спешна помощ ще работят по Черноморието

 

16 допълнителни звена за спешна помощ започнаха работа по Черноморските курорти, съобщиха от Министерството на здравеопазването.  
Изнесените структури на спешните отделения на областните болници в Бургас, Добрич и университетската във Варна ще бъдат базирани на територията на съществуващи към момента лечебни заведения. Ще бъдат сключени договори за съвместна дейност между областната болница и съответното лечебно заведение. Здравното ведомство поставя минималните изисквания, на които трябва да отговаря изнесената структура, най-важното от които е да обезпечи 24-часов режим на работа със съответните специалисти.
Шест спешни структури (освен спешният портал на МБАЛ, Бургас) ще има в Бургаска област – в общинската болница в Поморие и в медицинските центрове в Поморие, Несебър, Созопол, Приморско и Царево. В хотелите на територията на съответните курорти ще бъдат поставени информационни табла за местата, където гражданите на ЕС могат да получат медицински услуги по необходимост.
Със създадената организация за осигуряване на спешната помощ в черноморските курорти ще бъдат задоволени потребностите от медицински услуги на гражданите от ЕС.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |