В новините
 
18.06.2007 16:48   Новината е видяна 3512 пъти
Несебър участва в конгрес на ЮНЕСКО

 

Делегация от Несебър, водена от кмета на Общината ще участва в IХ Световен конгрес на Организацията на градовете световно наследство, който ще се проведе от 19 до 24 юни в Казан-Русия.
Това е един уникален форум, който събира държавници и политици, специалисти, занимаващи се със запазването на историческите градове и техните паметници. Участниците обсъждат различни теми, споделят своя опит и трупат нови знания за преодоляването на трудностите, свързани с управлението на градовете – световно наследство.
Като единствен български град, вписан в Списъка на паметниците на Световното културно наследство към ЮНЕСКО, Несебър е и сред основателите на Организацията на градовете – световно наследство със седалище в гр. Квебек, Канада.
Конгресът ще се проведе под егидата на ЮНЕСКО и под патронажа на Президента на Република Татарстан и Министерството на Регионалното развитие на Руската федерация. Темата му е „Наследство и икономика” – една особено актуална тема за градове като Несебър.
Успоредно с докладите по основната тема, в рамките на Конгреса ще бъде уредена и постерна сесия. В нея ще участва с постер и град Несебър.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |