В новините
 
22.06.2007 22:40   Новината е видяна 3319 пъти
Птицевъдите нащрек заради птичи грип в Чехия

 

Засилен ветеринарномедицински контрол се въвежда в промишлените птицевъдни обекти на пазарите за птици със заповед на министъра на земеделието Нихат Кабил. Причината за превантивната мярка е потвърждение на заболяването птичи грип  на територията на Чешката република.
Транспортирането на птиците също трябва да се извършва при засилен контрол след клиничен преглед в лицензирани транспортни средства и след механичното им почистване и дезинфекция.
За всеки случай на повишена смъртност при птиците и при откриване на трупове на диви птици трябва незабавно да бъде уведомена Дирекция “Здравеопазване на животните”, се казва още в заповедта.  
Директорите на регионалните служби в страната са задължени да разпоредят на собствениците и управители на птицевъдни обекти да не допускат както излизането на птиците извън дворовете, така и контакт между птици, живеещи в дивата природа и домашни птици. Фуражът, с който се изхранват птиците, трябва да се съхранява в закрити помещения и да се създадат условия за разделно отглеждане на домашни птици и гъски от други домашни птици.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |