В новините
 
29.06.2007 01:14   Новината е видяна 3509 пъти
Внимание! Опасни свредла на пазара

 

Комисията за защита на потребителите забрани продажбата на опасни свредла. Те са от марката „5 PCS MASONRY VIDEA SET” и са предлагани в комплект по пет в син полиетиленов плик, съобщиха от комисията.
Проби в специализирана лаборатория показали, че свредлата не отговарят на задължителните изисквания за този вид инструменти и работата с тях може да причини нараняване на работещия с тях.
Освен това е установено, че обявените на етикета диаметри на всяко от свредлата в комплекта не отговаря на реалните, което въвежда потребителя в заблуждение.
Опасните свредла са открити при инспекция на КЗП по време на кампанията за надзор на пазара при предлагането на инструменти за самоделно оборудване. Контролният орган ще продължи да следи за появата на опасни стоки от тази група през целия сезон, тъй като това е времето, което хората предпочитат за ремонти.
В разгара на лятото и почивките по-активно ще бъдат извършвани инспекции в заведенията за хранене и развлечения, средствата за подслон и местата за настаняване по Черноморието, както и в магазините, в които се предлага оборудване за почивка. Комисията за защита на потребителите ще поверява и търговски обекти, където се продават запалки. Там инспекторите ще следят дали се спазват изискванията запалките да не привличат децата с външния си вид и да бъдат обезопасени, за да не представляват риск при евентуалното им попадане у тях. Тези мерки се предприемат във връзка с влязлата в сила на 11 май тази година нова Наредба за безопасност на запалките.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |