В новините
 
05.07.2007 23:40   Новината е видяна 4444 пъти
Бургаски магистрат- сътрудник на ДС

 

Бившият председател на Апелативният съд в Бургас и настоящ апелативен съдия Мелкон Мелконян е бил сътрудник на ДС. Името му заедно с още 14 магистрати бяха оповестени днес от Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна партия.
Мелкон Мелконян отказа да разговаря с журналисти. Чрез пресцентъра на съда той заяви: ”Да, подписал съм декларация за сътрудничество с ДС. Направих го след като ме заплаши тогавашният шеф на службата Иван Христов, че ще бъда съден затова, че съм разказвал политически вицове. Незнам към кой от отделите бях зачислен”.
 Като главен секретар на Община Бургас преди 10 ноември Мелконян бил и член на доброволните отряди, които са сътрудничили на полицията.
Според данните, изнесени от Комисията Мелкон Мелконян е бил агент Богомил. Вербуван е на 22 юни 1977 година до 9 февруари1989 г., когато е снет от действащ оперативен отчет, “поради издигането му на високоотговорна изборна длъжност в системата на държавния апарат”. Структурите, в които е сътрудничил, са: ОУ-МВР-ДС-Бургас, 03 отдел, 06 отделение; 06 отдел, отделение 02;
Мелкон Мелконян е член на Висшия съдебен съвет от 05.02.92 до 12.02.97 година.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |