В новините
 
06.07.2007 22:16   Новината е видяна 4120 пъти
Архитектите в Бургас срещу решението на съда за “Странджа”

 

”След приключване на съдебното дело незабавно да внесе за одобрение Плана за управление на парк Странджа”, настояват в декларация до МОСВ от Съюза на архитектите в Бургас. Те изрязавят възмущението си от решението на ВАС и призовават колегите си да подкрепят петицията за спасяването на парка.
"Забравете правно-процесуалната и административна казуистика ,помислете за бъдещето на българските деца и отменете издадената смъртна присъда на българската природа", се казва още в декларацията.
В същото време Радостина Ценова от Фондация “Биоразнообразие” обяви пред агенция Фокус, че зад неприемането на плана за управление на парка стоят сериозни политически лобита.
Тя обяви още, че фондацията ще съди Министерството на околната среда за това, че не е спазило административната поредура по приемането на плана. Според Ценова изказването на министър Чакъров, че Странджа е потенциална територия по "Натура 2000" и ще трябва да се изчака, докато се определят всички територии за птиците и хабитатите, е тревожно. Това ще забави процедурата за защита на парка поне с още 2 години, което е фатално за парка, смята Ценова.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |