В новините
 
13.07.2007 01:30   Новината е видяна 4360 пъти
Сформиране на контролна комисия за тръбата, предлага ГЕРБ-Бургас

 

Да бъде сформирана специална комисия, която да контролира всеки детайл от развитието на проекта за петролопровода Бургас-Александруполис, предлагат от ГЕРБ Бургас.
В нея да влязат представители на местната власт, екологични организации, университети, туристическия и риболовния сектор.
Основната й задача да бъде осведомяването на обществото и властите при евентуални нередности.
“Отговорите на  Асен Гагаузов  за  петролопровода са доказателство, че за Бургас  няма   никакви  гаранции и  компенсации, а още по- малко преки  ползи от  петролопровода. Всичко казано в  писмото на министъра  има пожелателен  характер, тъй като не се базира на договорености, а на добри намерения от наша страна. Но не и от страна на собственика -  руската МПК”, се казва в официална позиция  на бургаската структура на партията, изпратена днес до медиите.
Според ГЕРБ Бургас зад  проекта за тръбата стоят  големи  икономически интереси и се използват  всички  средства и ресурси на властта, за да се  гарантира този проект.
Ако една десета от  тези  усилия бяха вложени, за да се направи  оценка на въздействието на проекта,  да се информират  хората за ползите и вредите,  да се предвидят механизми за  гаранции и  компенсации, нямаше да има  този проблем  с общественото безпокойство, смятат още от партията на Бойко Борисов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |