В новините
 
14.07.2007 01:15   Новината е видяна 4679 пъти
Протестът в “Нефтохимтранспорт” се разсраства

 

Над 100 работници от фирми на територията на “Лукойл Нефтохим Бургас” си тръгнаха пеш след приключване на смяната им, видя Бургас инфо.
Те подкрепиха колегите си от “Нефтохимтранспорт”       , които днес протестират заради уволнения на трима от колегите им. В продължение на 7 часа в дружеството  бе преустановена ремонтната дейност, не се движиха и мотокарите.
Протестиращите настояват колегите им да бъдат върнати на работа. Пред административната сграда на комбината, където не бяха допуснати журналисти има още 200 протестиращи, съобщи председателят на синдикалната структура на “Подкрепа” Жеко Съчаров. Те отказват да превозят служителите на комбината, които са приключили редовна смяна.

 

 

13.07

15,43 /Бургасинфо/

 

Протестът в “Нефтохимавтотранспорт” се разраства. Служителите на дружеството отказаха да извозят хората от редовната смяна в комбината, съобщи председателят на синдикалната структура на “Подкрепа” Жеко Съчаров. От пресцентъра на Лукойл Нефтохим потвърдиха информацията и съобщиха, че са се договорили с външни фирми, за да извозят работниците.

Към протестиращите от “Нефтохимавтотранспорт” са се присъединили и други работници от предприятия на територията на комбината.
Както ви съобщихме протестът избухна спонтанно заради увелнения на трима синдикалисти.

 

13.07
12:28 /Бургасинфо/

 

 Председателят на синдикалната структура на “Подкрепа” в “Нефтохимтранспорт” Жеко Съчаров и двама негови колеги Живко Елкенов и Ангел Минков са получили заповеди за увовнение днес. Като мотив било посочено съкращаване на щата.
В подкрепа на колегите си близо 50 работници спряха работа и настояват за среща с ръководството, на която ще искат да върнат уволнените.  По никакъв начин не съм агитирал хората, реакцията им бе импулсивна”, каза Съчаров.
Той съобщи, че структурата на “Подкрепа” е била учредена преди три дни.
230 работници са подали заявления за членство.
”Нефтохимтранспорт” бе част от "Лукойл Нефтохим Бургас", но вследствие на реорганизация излезе от структурата на комбината .
Изпълнителният директор на дружеството Николай Миланов потвърди, че тримата работници са съкратени, но отхвърли обвиненията, че хората са уволнени заради създаването на синдикалната структура.
В момента в “Нефтохимтранспорт” работят около 300 души и е възможно да има още съкращения, заяви Миланов.
Той допълни, че ще има санкции за работниците, които спряха днес работа.
Среща с тях е насрочена за 17 юли.
Междувременно от КТ “Подкрепа” обявиха, че представители на работниците и служителите от “Лукойл Нефтохим Бургас” ще проведат митинг от 9.00 часа на изхода на Бургас, посока София.
Протестът е срещу приети от Министерски съвет нормативни актове, касаещи трудовите отношения на работещите в Нефтокомбината.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |