В новините
 
27.07.2007 13:09   Новината е видяна 3131 пъти
Световно първенство по ветроходство клас "470"

Няколко фалстарта доведоха до промени в класирането
С няколко фалстарата бе белязан третия ден от Световното първенство по ветрохдство за юноши в клас "470" "УниКредит Булбанк Къп", което се провежда в акваториата на Бургаския залив. Малшанс в самото начало на гонките имаха голяма част състезателите на "синята" група. Това принуди съдийската комисия на световното първенство да вдигне черен флаг, след който в крайна сметка бяха отстранени нарушителите на стратовата процедура. Освен елиминирането от гонката, на екипажите бяха присъдени 41 наказателни точки. Минусът в точковия актив пък доведе до генерална промяна в класирането, което се отрази най- вече на опашката в листата. Сред наказаните бяха десет лодки и за щастие сред тях няма български екипаж.
Най- голяма е загубата на френския екипаж Бертранд Нун/Никола Андрю, единадесети във временното класиране от втория ден на надпреварта.
Победители групата на "жълтите" станаха италианците Черин Стефано/Емануел Нои. На второ място в гонката отново се нареди италиански екипаж, но този път дамски- Франческа Коматар/Свев караро. В призовата тройка влязоха Александър Голц/матиас Грунин от Германия.
По- спокойно по отнешение на фалстартове бе положението в групата на "сините". Руснаците Артьом Басалкин/Максим шереметиев, които ден по- рано бяха трети на финала, сега заеха призовата позиция. Втори са хърватите Симе Фантела/Игор Маренич, първи в първия ден от надпреварата и втори и трети от втроия ден на световното първенство. Третата позиция остана за екипажа на Ян Яспер Вагнер/Тимо Хорос от Германия.
Тук българските състезатели се наредиха на последните три места. На 30- а позиция финишира екипажът на Крум Стоев/Петър Кръстев, а след тях на опашката останаха Арександър Лазаров/Тихомир Тотев и петър Маринов/Георги Митев.
За пореден път липсата на вятър отново принуди съдийската комисия да забави старта, който бе даден едва в към 14.30 часа.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |