В новините
 
27.07.2007 13:31   Новината е видяна 3635 пъти
Предлага се също решенията на ЦИК да се подписват и от зам.-председател

Народното събрание ще гласува на днешното си пленарно заседание на второ четене промените в Закона за местните избори. Вчера в пленарната зала възникна спор за вида на бюлетините, с които ще се гласува. След извънредно свое заседание по спорните моменти, Комисията по правни въпроси предложи на местните избори да се гласува с три общи бюлетини за всеки един от видовете избори - за кмет, общински съветници и районен кмет.

 

 

От комисията поясниха, че бюлетините за различните видове избор ще се поставят в един плик, който ще се пуска в изборната кутия. В бюлетината за общински съветници ще се изписват само имената на партията и коалицията, а пред помещението за гласуване ще се поставя пълният списък с кандидатските листи. Поради този начин на оформяне на бюлетините се предлага да отпаднат предпочитанията.

 

 

Предлага се също решенията на Централната избирателна комисия освен от председателя и секретаря, да се подписват и от зам.-председател.

 

 

Парламентът ще гласува и текстове от закона, които регламентират кои лица имат право да гласуват в местните избори, дали трябва да имат постоянен или настоящ адрес или и постоянен, и настоящ адрес в България 10 месеца преди провеждането на изборите.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |