В новините
 
27.07.2007 13:50   Новината е видяна 4465 пъти
С интегрални бюлетини гласуваме на местните избори

Завишава се сумата, която може да се изразходва от кандидатите за кмет в населени места с над 500 000 души.
С интегрални бюлетини за кмет, за общински съветници и за кмет на район ще гласуваме на предстоящите местни избори. Това предложение, което направи парламентарната правна комисия за промени в Закона за местните избори, беше подкрепено от 205 депутати, а само двама бяха против.
Въпреки че вчера народните представители решиха гласуването да бъде преференциално, днес подкрепиха точно обратното предложение на парламентарната правна комисия и по този начин отпадна гласуването с преференции.
Само депутатът от ОДС Ваньо Шарков заяви, че ще бъде нарушение на Конституцията, ако отново се прегласува този текст, тъй като вчера вече е решено от депутатите да има преференциално гласуване на местните избори. В окончателно приетите текстове за промени в закона се завиши сумата, която може да се изразходва от кандидатите за кмет в населени места с над 500 000 души. От половин милион лева сумата става 1 милион лева. Депутатите решиха още, че всеки кандидат за районен кмет може да изразходва за предизборна агитация в населено място с до 25 000 жители 20 000 лева, до 50 000 жители – 40 000 лева, до 100 000 жители – 60 000 лева, а над 100 000 жители – 75 000 лева.
Гласуването ще бъде до 19 часа, а когато пред изборното помещение има желаещи да гласуват, те трябва да предадат документите си за самоличност на изборната комисия и така ще могат да упражнят правото си на глас и след 19 часа, но не по-късно от 20 часа.
В изборните помещения няма да се допускат лица с "поведение, накърняващо добрите нрави", както и такива, които носят предмети, опасни за живота и здравето на хората.
Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в секционната избирателна комисия, записаха депутатите в промените.
Председателят и секретарят трябва да са задължително от различни партии и коалиции./Източник: БГНЕС




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |