В новините
 
27.07.2007 14:14   Новината е видяна 4416 пъти
Криминална хроника

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 26.07.т.г. служители от Трето РПУ Бургас съвместно с Инспекторът от Детска педагогическа стая са установили извършителя на кражби на черни и цветни метали от  три вили, намиращи се в с. Тръстиково – това е : 16 годишния К.З. от същото село. Част от вещите - предмет на кражбите са предадени доброволно на полицейските служители.
Допълнително е установено, че К.З. в съучастие с 28 год. М.К. от с. Русокастро са извършители на още три кражби от вили в с. Тръстиково, при които са отнети сумата от 380 лв. и мобилен телефон. Работата по случаите продължава от служители на Трето РПУ Бургас.
На 25.07.т.г. около 12.00 ч. от плажа в Обзор е извършена кражба на сак, съдържащ мобилен телефон, слънчеви очила и лични вещи на 38 годишен чешки турист, отседнал в Обзор в частна квартира – от проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителя на деянието – това е : 24 годишния П.И. от Плевен. Вещите - предмет на престъплението са намерени и иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.
На 26.07.т.г. служители от РПУ Приморско са установили извършителя на кражба на мобилен телефон, собственост на 22 годишна жена от Приморско, осъществена на 03.07.т.г. от частен магазин в града – това е : 31 годишната П.Я. от Бургас. Мобилният телефон - обект на престъплението е иззет и върнат на собственичката. Работата по случая продължава от служители на РПУ Приморско.

 

 

           От проведените оперативно-издирвателни мероприятия на служителите от РПУ Айтос е установен извършителят на запалването на сухи треви, пренесло се в землище, намиращо се североизточно от Айтос над местностите «Трите братя» и «Казаните» - това е : 29 годишната Г.Б. от Айтос. Според обясненията й, тя се е качила на 22.07.т.г. на усамотеното място над Айтос за да обгаря събрани от нея отпадъчни медни проводници, които после да предаде в пункт за изкупване на черни и цветни метали, но поради силния вятър изпуска огъня и възниква пожар, който жената не е могла да угаси с подръчни средства и той се разпростира североизточно от Айтос. Работата по случая продължава от служители на РПУ Айтос.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 26.07.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в апартамент в хотелски комплекс в Несебър, обитаван от 52 годишен несебърлия, откъдето е извършена кражба на златни накити / около 30 гр./ и сребърни накити / около 200 гр./. Точната стойност на извършената кражба е в процес на установяване от служители на РПУ Несебър.
На 26.07.т.г. в РПУ Несебър е заувена джебчийска кражба, осъществена предната вечер около 20.30 ч. в района на х-л «Кубан» в Слънчев бряг, при която е откраднато портмоне със сумата от 550 лв., собственост на 22 годишна английска туристка. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.
На 26.07.т.г. около 02.30 ч., прибирайки се от заведение в близост до хотел «Азуро» в Слънчев бряг, 32 годишен шотландски турист е спрян и заговорен от две момичета, които му предложили сексуални услуги срещу заплащане, като го задърпали към плажа. Мъжът отказал и си тръгнал към хотела, където установил, че му липсва златния синджир / около 35 гр./.
На 26.07.т.г. от дървено бунгало, намиращо се до пътя на изхода от Поморие по  посока с. Ахелой, обитавано от 67 годишна жена от Поморие, е извършена кражба на сумата от 500 лева. В бунгалото е проникнато през незатворената входна врата. Работата по случая продължава от служители на РПУ Поморие.
На 26.07.т.г. около 16.00 ч. във Второ РПУ Бургас е получено съобщение от 53 годишна бургазлийка, която е заявила, че около 13.00 ч. е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил й се за племенник. Мъжът уточнил, че в момента се намира в Испания, но й бил изпратил колет по куриер. За получаването му обаче било необходимо да заплати сумата от 1 400 евро на приносителя. Жената предала парите пред х-л «Космос» и взела колета. Прибирайки се в къщи го отворила и установила, че в него има бутилка с минерална вода. Работата по случая продължава.
На 26.07.т.г. около 15.30 ч. в РПУ Созопол е получено съобщение за възникнал на ул. «Одеса» №32 в града скандал, след употреба на алкохол, между : 56 годишния Р.К. и 52 годишния Т.Т., и двамата от Созопол. В резултат на скандала Р.К. с кухненски нож е нанесъл порезна рана в областта на шията на Т.Т., който след преглед в МБАЛ Бургас е освободен за домашно лечение. Извършителят на деянието се е укрил и се издирва от полицейските служители на РПУ Созопол.

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ. ПАБ :
На 26.07.т.г. около 12.40 ч. в РПУ Айтос е получено съобщение за възникнал пожар западно от града в землището на с. Карагеоргиево. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Изгорели са около 50 декара суха трева. Причините за инцидента, както и нанесените щети са в процес на изясняване от служители на РПУ Айтос.
На 27.07.т.г. в 00.40 ч. в РПУ Созопол е получено съобщение за възникнал пожар в барака, намираща се в района на далян «Чайка» в местността «Буджака» край Созопол. Огънят е потушен от двама огнеборци  и един противопожарен автомобил. Изгоряла е изцяло бараката, но не е допуснато разпростиране на огъня. Причините за инцидента, както и собствеността на бараката са в процес на изясняване от служители на РПУ Созопол.

 

 

 

 

 

 

 

 

ІV. ПТП :
На 22.07.т.г. около 12.15 ч. на автобусна спирка «Обръщалото» в Стария Несебър, група от граждани, чакащи автобуса при опита си да се заемат по-изгодна за качване позиция, бутат 74 годишната Н.Ш. от Несебър, която политайки напред и пада пред спиращия градски автобус - «Мерцедес 405 С», с бургаска регистрация, управляван от 57 годишния З.А. от Русе. Автобусът преминава през левия крак на жената, която с фрактура на левия крак, без опасност за живота, е настанена за лечение в бургаската болница.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |