В новините
 
29.07.2007 18:44   Новината е видяна 3973 пъти
Отмениха референдума за петролопровода

На 50-ото си юбилейно заседание Общинският съвет в Бургас отмени решението за провеждане на референдум за петролопровода Бургас - Александруполис, което бе взето на извънредна сесия на 4 юли. Предложението за отмяна направи Георги Манев и то бе подкрепено от 28 общински съветници. Други 12 гласуваха “против”, а един се въздържа.
След отмяната на решението за референдум съветниците гласуваха създаването на комисия в състав Бенчо Бенчев, Георги Манев, Тодор Стамболиев, Христо Кръстев и Георги Дракалиев, която в бъдеще ще трябва да преговаря с правителството относно петролопровода Бургас- Александруполис. Петимата местни парламентаристи ще искат повече пари за Бургас, гаранции за опазване на околната среда и водите на Черно море, туризма и риболова.
Съмнението, че решението за провеждането на референдума може да бъде отменено, се прокрадна още в началото на заседанието, когато се определи дневният ред на сесията. Тогава общинските съветници отхвърлиха точката за финансирането на референдума за петролопровода. Комисиите по законност и по бюджет и финанси не допуснаха тази точка да влезе в обсъждането на сесията, като се мотивираха, че в предложението за финанасирането не е написано от кое перо трябва да бъдат заделени парите. Другият мотив бе, че този референдум е незаконосъобразен.
Докладната записка за финансиране на референдума бе входирана от общинския съветник и лидер на ГЕРБ Димитър Николов. Решението тя да не влезе на обсъждане той коментира като потъпкване свободата на словото.
След края на заседанието той съобщи, че от ГЕРБ - Бургас започват подписка за насрочването на нова извънредна сесия по темата за референдум за Бургас - Александруполис. Николов определи отмяната на референдума като "връх на административния и политически натиск, за да бъде смачкана демокрацията". Според него в момента не ставало дума за петролопровода, а за това да се чуе мнението на хората.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |