В новините
 
29.07.2007 18:58   Новината е видяна 4723 пъти
11 000 души ще пътуват по-евтино в градския транспорт

Общинският съвет одобри дакладната записка на кмета Йоан Костадинов за разширяване обхвата на хората, ползващи карти за транспорт с общинско намаление. Така от 1 септември Община - Бургас ще поеме част от цената на едномесечна абонаментна карта за градския транспорт на около 11 000 души – ученици, студенти, хора с увреждания.
Според приетото решение за една автобусна или тролейбусна линия намалението за учениците от 1 до 8 клас ще бъде с 11,50 лв., а за студентите редовно обучение и ученици от 8 до 13 клас от съставните селища на общината - 11,50 лв.
За две автобусни линии учениците от 8 до 13 клас, които се обучават в училищата на територията на Бургас, и студентите редовно обучение ще плащат с 9,50 лв. по-малко. Инвалидите с нетрудоспособност над 71%, инвалидите с нетрудоспособност от 50% до 70,9% с тежко увредени крайници, деца с инвалидност от 50% до 70,9% с придружител, болни от захарен диабет и Паркинсон и многодетни майки - 13,50 лв.
Мотивите на кмета за тази докладна записка бяха многократните въпроси, поставяни от родители, които смятат, че досегашната група ученици, които ползват намаление на картите за транспорт, е силно редуцирана. Често на децата, които се занимават със спорт, изучават музикални инструменти или посещават езикови школи, се налага да ползват две автобусни или тролейбусни линии. Същото е с учениците от селищата на общината, които учат в Бургас. На тях също се налага да ползват и градския транспорт, но досега намалението, което имаха, е само за междуградските линии.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |