В новините
 
30.07.2007 10:26   Новината е видяна 4086 пъти
Входната такса в „Слънчев бряг“ може и да отпадне
Местните власти в курорта „Слънчев бряг“ ще обсъдят със собствениците на хотели и други обекти в курорта нова транспортна схема за достъп на превозни средства. Срещата е инициирана от омбудсмана на България Гиньо Ганев.

Ганев ще има утре среща с кмета на община Несебър Магдалена Мандулева, с представители на полицията в Бургас, с ръководството на Съюза на собствениците в курортния комплекс и с ръководството на "Слънчев бряг" АД в канцеларията на институцията.

Идеята за новата транспортна схема е движението да бъде съобразено с правата на гражданите и нормативната уредба, като осигурява нормалната дейност в комплекса.

След жалби на Съюза на собствениците до прокуратурата и до омбудсмана, Окръжната прокуратура в Бургас постанови отменяне поради незаконосъобразност на заповедта на изпълнителния директор на "Слънчев бряг" АД от 27 април, с която търговското дружество въведе платен контролно-пропускателен режим в курорта.

В свое становище Ганев също поиска съобразяване на режима на достъп на моторони превозни средства с нормативната уредба и зачитане на правата на собствениците на имоти в курорта, както и на всички други граждани.

В резултат на намесата на омбудсмана, Министерството на икономиката и енергетика, което е принципал на "Слънчев бряг" АД, също изрази становище, че въведеният от изпълнителния директор на търговското дружество платен режим е незаконосъобразен и с писмо от 19 юли поиска неговата отмяна, се посочва в съобщението





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |