В новините
 
30.07.2007 09:58   Новината е видяна 4994 пъти
Продажбите на жилища са се увеличили четири пъти

Четири пъти са скочили сделките със стари апартаменти през летните месеци в сравнение с миналата година. Това отчитат от столичната служба по вписванията.

Над 350 души всеки ден подават заявления за издаване на удостоверения за тежести върху имот. По същото време през 2006 г. броят им не е надхвърлял 100 души, казаха служителите.

Документът за наличие на ипотеки е нужен за закупуване на жилище. Той се изисква и при кандидатстване за отпускане на ипотечен кредит. Хората бързат да изпреварят предвижданото увеличение на цените на жилищата и масово купуват апартаменти, коментираха от службата по вписванията.

Същата тенденция отчитат и брокерите. Според тях цените на апартаментите ще се вдигнат с 10-15% наесен. Заради големия наплив на кандидат-новодомците издаването на удостоверенията за тежести върху имотите се бави с 2-3 дни над предвидения по закон срок.

Вместо след 7, хората получават документите си след десетина дни. Ограничени са заявленията за бърза поръчка за 1 и 3 дни. Не смогваме да обработим всички документи, оплакаха се от службата по вписванията.

Само четирима души изготвят удостоверенията и работят при пълно натоварване. Без обедна почивка и работно време от 7 сутринта до 7 вечерта един човек може да изготви максимум 50 удостоверения. През лятото по принцип работата намалява, но тази година нещата се обърнаха.
Снимка: sxc.hu





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |