В новините
 
27.07.2007 10:18   Новината е видяна 3765 пъти
Ваклин оглави партия “Бургас”

Над 850 души гласуваха като един в претъпканата зала в Операта, Иван Витанов стана зам.-председател

От Боряна Тенчева
Ваклин Стойновски беше избран единодушнто за лидер на най-младата партия “Бургас", която ще участва в местния вот наесен. Над 850 души присъстваха на форума в бургаската опера в сряда вечерта.Сред учредителите беше забелязан и бившият зам.-областен управител на НДСВ Иван Витанов, който беше избран за зам.-председател.
Учредителното събрание гладува и висшите контролни органи - 43-членен партиен съвет, в който са д-р Бойко Миразчийски - зам.-директор на МБАЛ, Соня Георгиева - журналист и общественик, Бочко Бочев - директор на ОУ "Братя Миладинови", Ася Боруджиева - културолог, Михаил Хаджиянев - юрист, Бинка Монева - председател на регионалната структура на слепите в града, журналистът от Дарик радио Красимир Калудов.
Новата партия ще се бори за просперитета на Бургас - да го превърне в новата морска столица на България и не се определя като дясна, лява или центристка.
"Ще се стремим към прозрачно и честно управление, защото децата на Бургас трябва да растат щастливи, а родителите ни да имат спокойни старини в града, който са създали", заяви в залата новоизбраният председател Ваклин Стойновски.
Вноската за членство в младата формация е само 1 лев, тъй като философията на учредителите е, че партията трябва да бъде максимално отворена и достъпна за бургазлии.
Освен Витанов, останалите зам.-председатели са Йордан Георгиев - досегашен член на Партия на зелените на Христо Порточанов,Иван Диков и Пейчо Сачмалиев от НДСВ, както и адвокатът     Михаил Хаджиянев.

Аз поканих Витанов, ще ни зареди с политически опит
- Г-н Стойновски прави впечатление присъствието на знакови имена на НДСВ в ръководството?
-     Поканихме всички, които искат да работят за Бургас. Партията ще позволява двойно членство. Тези хора, за които ме питате, работят всеотдайно и се наложи да излязат от своята партия, за да не бъдат упреквани.
-     Витанов не се ползва с добро име в обществото, особено след разкритията за злоупотреби след края на мандата му като областен управител.
-     Аз поканих г-н Витанов и мисля, че той може да зареди партията с политически опит и да влее управленска история. Стоя зад своето предложение и съм щастлив, че беше прието от Политическия съвет.
-     Преди два дни казахте, че във вашите редици има подготвен човек за кмет, Витанов ли имахте предвид - той стигна до балотаж през 2003-а?
-     Казах, че ако не харесаме проектите и личностите, които ни се предлагат, нашата партия има ресурс и потенциал да издигне собствен кандидат.    
-     Още преди края на конгреса, някои учредители негодуваха и срещу Тодор Златанов - вашият предшестеник на Северния плаж. Появил се внезапно     на последната права преди учредяването.
-     Той е член на Партийния съвет, не на 13-членното изпълнително бюро. Наистина Тодор Златанов беше наемател няколко сезона на Северния плаж. Но какво от това, в какво може да бъде винен?! Но в крайна сметка, в една политическа формация винаги ще има различни мнения и аз съм готов да ги приема. При нас ще дойдат нови хора, които са симпатизанти на БСП или други партии - нови и стари,     аз няма да     ги карам да се отричат от своите убеждения. Важно е да работим за Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |