В новините
 
30.07.2007 15:06   Новината е видяна 4657 пъти
Е, хайде честито, както весело ни pаste-наха линк-а в icq

Копирано без корекции
Димитър Пенев е новият селекционер на българския национален отбор по футбол.
На свое заседание днес Изпълнителният комитет на БФС взе очакваното решение да повери тима в ръцете на треньор номер едно за 20 век у нас.

Заседанието на Изпълкома започна в 11:30 ч, а в 11:55 Димитър Пенев напусна сградата на БФС на ул. "Иван Асен II" като лаконично потвърди новината. "Аз ще бъда треньор на националния отбор, макар все още
Изпълкома да не е стигнал до тази точка в дневния ред", заяви Стратега от Мировяне.

Репортер на sportni.bg предаде, че Пената ще работи с националите до края на настоящия квалификационен цикъл. Целият спортно-технически щаб остава на работа и при новия селекционер.

За утре вероятно ще бъде насрочена пресконференция, на която Пенев ще бъде представен официално.

 

Решението от днес е потвърждение на слуха, който плъзна още в началото на месеца, когато "Стандарт" обяви Пенатаза нов водач на националите. Пенев бе номиниран като абсолютен фаворит сред членовете на Изпълкома буквално часове след напускането на Христо Стоичков.

След серия неубедителни мачове, на 10 април Стоичков предпочете да отпраши към любимата си Испания и да поеме Селта. Ходът на бившия народен накара шефовете на БФС спешно да търсят резервни варианти. За временен наставник бе посочен Станимир Стоилов, под чието ръководство България изкова две победи над Беларус (2:0 в Минск и 2:1 в София). Мъри обаче бе категоричен в отказа си да продължи да води националите.

Името на Димитър Пенев се спрягаше доста в последните дни, но не по въпроси свързани с националния отбор. След като направи всичко възможно да съсипе авторитета на "трикольорите", в интервю за списание МАХ бившият селекционер Стоичков се изказа изключително недоброжелателно за наставника си в ЦСКА и националния отбор.

За sportni.bg Пенев тогава заяви: "Не правете нови уравнения между мен и Стоичков".

В края на юни пък Стоичков се отнесе подигравателно към Стратега, наричайки го "Чичо Митко - Специалиста".

Иначе вариантите пред Централата за национален треньор бяха два - доказано име в България или атрактивен чужденец. Около втората версия се завъртяха имената на Славолюб Муслин, Алберто Дзакерони, Феликс Магат, Люпко Петрович и Берти Фогтс.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |