В новините
 
31.07.2007 21:44   Новината е видяна 5426 пъти
Ученици от математическата с медали от световно в Хонг Конг

Шестокласниците Стоян Ефтимов и Калоян Зайков от Бургаската математическа гимназия завоюваха бронзови медали на световно първенство по математика за деца до 13,5 годишна възраст в Хонг Конг, което  е еквивалент на международна олимпиада по математика за ученици до 20 години.
Учениците от ПМГ – Бургас участваха за първи път в първенството. То се организира от фондация “По Льонг Кук”. С медали и други награди се завърнаха още Росина Славова и Вероника Радулова. Техни ръководители са Динко Раднев, Йовка Николова и Гергана Николова.
В състезанието, включващо 44 отбора от 15 държави, участваха млади математици от САЩ, Мексико, Австралия, ЮАР и от всички традиционно силни в математиката азиатски страни-Китай, Индонезия, Малайзия, Тайланд, Филипините.
По регламент всички класирани отбори, чрез ръководителите си, предлагат задачи за отборния и индивидуалния етап от състезанието. След журиране, в което участват главните ръководители на всички отбори, се избират окончателно задачите за индивидуалното и отборното състезание. Една от предложените задачи на главния ръководител на бургаския отбор Динко Раднев бе одобрена от международното жури и включена в състезанието като задача от България.
Състезанието се проведе в два етапа:
     -I етап- индивидуално решаване на 15 задачи за 90 минути
     -II етап- отборно решаване на 10 задачи за 60 минути
При силната конкуренция на връстниците им от 5-те континента, шестокласниците  Стоян Ефтимов и Калоян Зайков от Бургаската математическа гимназия завоюваха бронзови медали.
Бургаският отбор се представи най-силно от българските отбори (Софийска математическа гимназия, Бургаска математическа гимназия, Математическа гимназия- Русе и 125-то СОУ-София). Независимо, че попадна в най-силната група, във II-я етап се класира на III-то място и бе единственият награден български отбор.
В класирането на неазиатските отбори Бургаската математическа гимназия раздели I-то място с изключително силния отбор на San Marco-USA (неизменен шампион през последните 3 години).




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |