В новините
 
10.08.2007 08:01   Новината е видяна 9766 пъти
Имотите по морето поевтиняват
Еуфорията в цените на ваканционните имоти по Черноморието започва да утихва, съобщиха брокерите от агенциите за недвижими имоти. За първи път през първото полугодие на тази година цените на тези имоти са се задържали и дори са започнали леко да намаляват. Имоти по Южното Черноморие също бележат спад. Като причина за намаляването на цените брокерите посочват края на летния сезон.
През последните три-четири години поскъпването на тези имоти бе в рамките на 20-30% дори до 50% за година. Средните цени на гарсониерите и двустайните летни жилища в Слънчев бряг са спаднали с 4% спрямо юли миналата година, показва проучването. Ако преди 12 месеца сделки са се сключвали на нива от 950-985 евро/кв.м, то към момента цените са на средно равнище около 900 евро/кв.м, а според някои специалисти покупки се извършват и при цени от 800 евро/кв.м.
Тенденцията се забелязва и в други южни черноморски градове като например Ахтопол, където гарсониерите са поевтинели с 5%, а тристайните имоти - с 8%. Същото е положението и в Равда, Свети Влас и други селища. Тенденция за намаляване цените на жилищата се наблюдава и в Бургас, където има голямо търсене на пазара за семейни имоти.
Противоположна тенденция се забелязва в по-малките населени места, част от които са разположени и по-навътре от морския бряг. Много от имотите в Лозенец, Черноморец и Златни пясъци например са повишили стойностите си с над 20%.
Все още цените на имотите в България са сред най-ниските в Европа. Сред основните предимства в сектора у нас се посочва и създаването на стабилен пазар за препродажба на имоти, което осигурява на инвеститорите спокойствие за възможността да излязат от направените инвестиции




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |