В новините
 
10.08.2007 08:14   Новината е видяна 3324 пъти
Местните партии ще имат най-висок ръст на местните избори, според Борис Попиванов
Местните партии ще отбележат най-значим ръст в сравнение с предходните местни избори на вота през октомври. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” политологът Борис Попиванов. Ако преди анализаторите се забавляваха със странните имена на формации или обединения, регистрирани само на едно място, сега ще могат да се насладят на тяхната повсеместност, смята политологът.
Според него ако става дума за националните партии, най-силно представяне ще имат тези, които стоят най-добре по места. Тяхното присъствие в местната власт ще се дължи на успешни кметове, добри общински съветници, атрактивни и работещи структури. Националните партии обаче не винаги имали такъв рейтинг на национално равнище. "При тях е интересна идеята за трансфер на национален политически рейтинг в местното самоуправление чрез кандидатирането на известни политици за кметове из страната", смята Попиванов. Тази тенденция се доказвала от пъстротата на общинските съвети, в които централните партии нерядко нямат мнозинство. От друга страна, това се обяснява и с опитите на големите партии да привличат местни бизнесмени или популярни фигури, за да създават поне видимост на запазващо се политическо присъствие.
Може би на тези избори ще видим редица такива случаи, коментира Борис Попиванов и подчерта, че етикета на партиите върху един бизнесмен не означава задължителен успех за тях.
Цветана ГЕОРГИЕВА




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |