В новините
 
13.08.2007 05:07   Новината е видяна 9202 пъти
С 8% повече туристи в Слънчев бряг

Изпълнителният директор на “Слънчев бряг”АД Малина Стратиева прогнозира, че в края на сезона ще бъде отчетен 7-8% ръст на туристите в комплекса, въпреки предварителните песимистични очаквания. Много хотелиери се оплакваха от слабия юли, но изглежда той ще бъде компенсиран от богатия урожай през август и септември.
“Бумът в строителството вече преминава, а по-голямата леглова база логично стана предпоставка за увеличаването на туристопотока през тази година”, смята Малина Стратиева.
“Вече сме в пазарна ситуация и всеки един хотелиер трябва да прилага уменията си, за да се пребори с конкуренцията”, каза още тя.
През това лято се наблюдава промяна в структурата на туристическия поток. Слънчев бряг вече е желана дестинация предимно за младежи, търсещи развлечения. Намалява броят на възрастните хора, идващи тук да почиват. В унисон с тази тенденция и логиката на туристическия пазар, постепенно се променят обликът на комплекса и услугите, предлагани в него.
Слънчев бряг е застроен върху площ от 5810 декара. 2170 от тях попадат в източната част, където има 141 хотелски комплекса с 60 000 легла, както и 5000 апартамента. Обратна е пропорцията в западната част, в която хотелските комплекси са 54, а апартаментите 50 000. Плажната ивица на Слънчев бряг е дълга 10 км. Тя е държавна собственост, дадена за стопанисване на трима концесионери за срок от 30 г. Това лято нощувките в курорта варират от 20 до 100 лева за стая. Желаещите да посетят плажа трябва да платят за чадър и шезлонг общо 12 лева.
Малина Стратиева заяви, че транспортното придвижване в комплекса отново е затруднено, а сигурността на туристите заплашена, след като пропускателният режим за превозни средства бе премахнат по желание на част от собствениците на хотели.
За спокойствието на летовниците в Слънчев бряг това лято се грижат 120 допълнително наети полицаи. Община- Несебър пък издаде заповед, според която се позволява пускане на музика в откритите заведения до 23.00 часа.
“Не мога да кажа, че това се спазва, но дори да е така, самите заведения работят до 4.00 часа и техните клиенти вдигат достатъчно шум, а действително тук има и туристи, който искат да си почиват”, коментира Малина Стратиева. Тя смята, че догодина Общинският съвет в Несебър трябва да преразгледа това свое решение и да въведе определено работно време за този тип заведения. Според нея е редно да работят до полунощ.
Все повече посетители от нови националности идват да почиват в Слънчев бряг. Те обаче все още не влияят на основния туристопоток. Традиционните гости на черноморските курорти и на България въобще са скандинавците, британците и германците.
Изпълнителният директор на “Слънчев бряг”АД изказа мнението си за скандала с пясъчните дюни. “Мисля, че въпросът е изкуствено повдигнат и има връзка с предстоящите избори”, каза тя.
Шумът около дюните бе вдигнат, след като собственици на хотели от първа линия до морето разтръбиха, че имат неофициална информация относно постъпило искане за промяна статута на 500 или 550 дка от пясъчните дюни, които са защитена територия, и включването им в устройствения план на комплекса.
Малина Стратиева смята, че общото увеличение в цените на електроенергията, водата, хранителните продукти и т.н. в България, на което сме свидетели в момента, няма как да не повлияе и на туристическия бранш. Тя обаче не очаква сътресения, които биха попречили и следващата година да бъде отчетен ръст на посещаемостта в Слънчев бряг.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |