В новините
 
15.08.2007 15:49   Новината е видяна 4980 пъти
7 медала за бургаските математици от Хонг Конг

Седем  медала завоюваха бургаските математици на Международното съзтезание “ International Youth Mathematics Contest 2007”.  То се проведе от 29 юли до 2 август в Хонг Конг и в него  участваха над 300 деца от цял свят.
В оспорвана конкуренция на 77 отбора от 21 държави, 8-те бургаски ученици се представиха отлично както в индивидуалните съзтезания, така и в отборното класиране.  За показаните резултати и осемте бургазлийчета- Диляна, Ани, Евгени, Драгомир/ в 9 клас с преподавател и ръководител на отбора Ваня  Стоянова/ и  Галина, Тодор, Станислав  и Дончо/ в 6 клас с преподаватели и ръководители на отбора Иовkа Николова и Юлия Хараламбиева/  получиха специални грамоти за много добро представяне. Завоюван бе един сребърен медал и спечелени още 6 бронзови отличия.
Среброто бе спечелено от 9-токласничката Диляна Минчева, а бронзови медалисти станаха връстниците й  Ани Иванова, Евгени Иванов, Драгомир Кичев и шестокласниците Галина Кирчева, Тодор Марков и Станислав Асенов.
Това е първо участие на бургаската ПМГ на това престижно международно съзтезание, а представянето е повече от отлично.  В националния отбор на България, бяха включени още представители на Математическите гимназии в София, Шумен и Димитровград, които останаха назад по завоювани медали.
За перфектното си представяне бургаските ученици положиха максимални усилия при подготовка.  Те решаваха задачи с преподавателките си Ваня Стоянова , Йовkа Николова и  Юлия Хараламбиева  ежедневно. За да могат да преодолеят часовата разлика, / в Хонг Конг е 5 часа напред/, ученици и учители  се събираха след полунощ в училищните стаи и решаваха задачи от 2 до 7 часа в първите часове на деня.
Бургаските математици обраха овации и с танцувалните си умения. Те представиха България в специална празнична  вечер на държавите с перфектно изпълнение на тракийска ръченица  с елементи на  джиновско хоро.
Една единствена частна фирма, със специално отношение към образованието подаде ръка на бургаските съзтезатели и осигури финансова подкрепа за  пътуването до Хонг Конг.  На последната си сесия общинския съвет реши да бъдат отпуснати 30 000 лв., сума с която да бъдат покрити разходите за съзтезанието на отбора.
Надяваме се,че бургаската общественост и бизнес в бъдеще да подкрепя талантите на Бургас в подобни изяви.  А математиците на ПМГ “Н. Обрешков”  го заслужават. Възпитаниците на гимназията са носители на не едно и две национални и международни отличия.
ПМГ “Н. Обрешков” е едно от най-елитните училища в страната и международните успехи на неговите възпитаници го доказват многократно.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |