В новините
 
17.08.2007 06:04   Новината е видяна 6480 пъти
Another Time, Another day или още един BluZZ Fest в края на горещата седмица

Кой е по-по-най- и как Бургас спечели от това
В края на горещия Август в Бургас става тъжно.
Ваканцията свършва, парите свършват и фразите "без билет", "безплатно" и "на стоп" стават ключови фрази. На стоп тази година ни поеха музиканти, бендове и банди и започна един маратон с бира, без бира и с купон. След Блус на плажа на 11 и 12 август следва купонът на Октопода или BluZZfest Бургас 2007.

Преди 2 години с участие на АЛЕКСАНДРОВ РАГТАЙМ БЕНД, ДИМИТЪР РУСЕВ, МАРИЯ АРНАУДОВА, ГРУПА Г.Р.А.С., СТАЙКОВ - ЗАБЕРСКИ ДЖАЗ БЕНД, ПЛАМЕН СТАВРЕВ, SUNRISE ALL ACCESS PROJECT, ГРУПА КАРАМЕЛ, D FAMILY, ГЕОРГИ БОРИСОВ БИГ БЕНД тръгна отново другият Блус Фест, вече като Блус и Джаз Фест.

Възстанови се традиция, започнала през 1994г и прекъсната, ще питаме защо през 1999-та.

Тази (2007) година БлуЗЗ Фест-ът ще се случи в петък, събора и неделя, 17, 18 и 19 август, в Морската градина до детския кът, точно на Октопода за девети път ще се съберат музиканти. Активист този път е Пламен Ставрев, подкрепен от община Бургас и сдружение "Блус фест".
Фестивалът ще бъде открит с изпълнение на чешкия музикант Павел Риба и неговата група. Музикантите ще изсвирят своя джазов експеримент пред бургаските меломани. Покана за участие е приел и Вили Кавалджиев.

Третата вечер ще звучи бразилска музика и боса нова. На финала на фестивала ще свири "Вили Казасян бенд". Заедно с тях на сцената ще се качи и музикантът Пламен Ставрев. Във фестивала и тази година ще свири бургаската група Г.Р.А.С.

И сега за тези, които все още не са разбрали – в Бургас вече има два блус феста, ще ги наричаме празници на блус-а. В различен формат, на различни дати, с една и съща доволна публика.

Организаторите на BluesOnThebeach и BluZZFest са всъщност приятели, които се подкрепят и мислят, че"колкото повече, толкова повечв". Идеята, че създаването на един по-така фестивал, който да обедини два последователни уикенда. Вече е тръгнала, и почти си вярват, че ще стигне към финалната си дестинации /например в Русе/.

Нещо като програма, в която форсмажорни обстоятелства биха могли да предизвикат някаква промяна:
Ден Първи:
Трио Richie & Storm
Павел Риба – специално със съдействието на посланика на Чехия
Група Г.Р.А.А.С

Ден Втори
NewGeneration
Добри и Питкин
Вили Кавалджиев и Блус Трафик

Ден трети
Sunrise
BrazilAccoustic – студийни музиканти
Вили Казасян Бенд и Пламен Ставрев

Спонсорите са:
Община Бургас
Понс Холдинг
Атика 5 – арх.Петко Йовчев

Дрес код: фри





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |