В новините
 
16.08.2007 16:05   Новината е видяна 4449 пъти
Община Бургас осигури три микробуса за трудноподвижни хора по основните градски линии

Три микробуса, адаптирани за превоз на трудноподвижни хора, ще се движат от днес по основните градски линии на общинска фирма “Бургасбус”. Те разполагат с хидравлични бордове за обслужване на граждани с инвалидни колички. Закупени са от Община Бургас за 50 хиляди лева и предоставени на “Бургасбус” за разширяване възможностите за тези превози. По този начин Община Бургас развива своята социална програма за обслужване на различни категории граждани. Новите адаптирани коли ще пътуват по автобусни линии 12,12А и 211. Специалисти от общината и представители на хората с увреждания съвместно са разработили лятно и зимно разписание на микробусите, местата за спиране, обозначителните табели на превозните средства.

      Днес за нас е един голям празник. Благодарим на кмета Йоан Костадинов за вниманието, което ни се обръща и за голямата помощ. Знаем, че това ще продължи и занапред, заяви председателят на Градското дружество на инвалидите г-н Стефан Димов.

      От своя страна кметът Костадинов пожела на добър път на новите микробуси и съобщи, че вече се обмисля закупуването на още специализирани микробуси и за други автобусни линии, включително линия 4, която да обезпечава превоза на трудноподвижни хора до района на Морската градина.

      Трите нови микробуса се включват в дейността на Служба “Транспортно обслужване на трудноподвижни лица”, която е обособено звено в състава на фирма “Бургасбус” и функционира от 1998 г. Тя разполага с добре оборудван диспечерски пункт на автогара “Запад”, където се приемат заявки за превоз на граждани на практика за цялото денонощие и за всички дни от седмицата. Услугата се изпълнява на територията на цялата община на цена 0,70 лв.

      Дейността на службата се извършва с 4 адаптирани автомобила, пригодени за трудноподвижни лица и незрящи. Тя се финансира в голяма част от общинския бюджет като общинска дейност “Транспортно обслужване на трудноподвижни лица”.

      За последното полугодие са превозени 7 800 граждани при изминати 63 000 км.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |