В новините
 
18.08.2007 09:21   Новината е видяна 2829 пъти
Фотофиестата залива морето

Професионални фотографи и любители на цветната и черно-бяла фотография и тази година се събират на купон край ваканционно селище Лозенец. Очакват се близо 200-300 фотоманиаци, включително македонци, румънци и сърби, които ще се забавляват от 31 август до 6 септември, надява се  фотограф-художникът Бейла Даракчиев. Идеята за фотографския пленер - фотофиеста е негова. Преди шест години заедно с Кирил Гоцев и Тихомир Пенов организира първото й издание. Официални презантации в програмата няма. Фотографите правят импровизирани изложби, като дори могат да опънат снимките си на простор, подобно на току-що изпрани дрехи. Основният конкурс е за конвенциална и дигитална цветна фотография. От второто издание на Фотофиеста стартира черно-белият конкурс "Само за маниаци!" Тук предизвикателството е, че може да се участва само с една творба, реализирана по класическата ръчна технология на проявяване и копиране. Уникална е и наградата, която победителят получава - кюлче сребро, четири деветки, извлечено от отработени фотографски химикали. Любопитното е, че всяка година теглото му нараства с по един грам и тази година е 207 грама.
Не са забравени и децата, които също могат да представят свои снимки. Състезателите снимат в продължение на 3-4 дни, а компетентно жури оценява снимките на живо чрез мултимедийна прожекция, което превръща предпоследния ден на състезанието в страхотен купон. По традиция авторите избягват плажните снимки, а предпочитат "социалната фотография". Все още се намират девствени селца в Странджа, но както вървят нещата бетонът, който все повече превзема Черноморието, след някоя и друга година може да изиграе лоша шега на участниците!
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |