В новините
 
19.08.2007 10:20   Новината е видяна 3844 пъти
Стадион за 1 500 000лв. в Царево
Царево ще има най-модерния стадион на юг от Бургас. Общината започна реконструкция на градския стадион. Строителството ще се извърши на два етапа, като първоначално ще бъде изградена защитна козирка от архитектурен текстил върху трибуната, ще се поставят и 1 500 седящи места. Подобен модел козирка е използван при новия терминал на Бургаското летище.

Вторият етап на реконструкцията ще започне през есента и ще се извършва по съвместна програма за сътрудничество с Българския футболен съюз. Ще се монтира покритие на пистата, върху зеления терен ще бъде направена дренажна система, осветление и ограда. Върху стадиона ще бъде направена натурална настилка тип „шамот”. Финансирането ще бъде по програмата Фифа „Гол” за развитие на инфраструктурата за масовия футбол. На стадиона, който е с обиколка 400 м и има писта с олимпийски размери, ще могат да се провеждат лекоатлетически състезания и футболни мачове.
По програма цялата реконструкция на спортния стадион, която възлиза на 1,5 милиона лева, трабва да завърши през 2008 г.
Кметът инж. Петко Арнаудов сподели, че целта на инвестицията е да се привлекат спортни групи през неактивния сезон за провеждане на спортни лагери и ангажиране на свободната туристическа база .
Община Царево масирано инвестира в спортни обекти. През октомври миналата година в присъствието на президента на БФС Борислав Михайлов в кв. „Василико” в Царево беше открито миниигрище за футбол на малки врати, където достъпът е свободен за жители и гости на града. През март беше открита и спортна волейболна зала в училището със 136 седящи места.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |