В новините
 
25.08.2007 10:22   Новината е видяна 4790 пъти
Учредяват Национална конфедерация на туризма на 5 септември
22 организации ще се обединят и ще градят новото формирование по модела на Европейската конфедерация на туристическите агенти.

Обединението в туризма се отлага, съобщиха медии преди ден. Новината е, че в крайна сметка то ще се осъществи, но с част от бранша. На Учредително събрание на Националната конфедерация на туристическата индустрия ще се изгради новата формация.Това ще стане на 5 септември. Представители на 22 организации ще се съберат в столичния хотел “Шератон”, за да сложат началото на новото формирование, което ще се изгражда по модела на Европейската конфедерация на туристическите агенти.
“Радваме се, че толкова много колеги се отзоваха на поканата да влязат в конфедерацията – заяви Георги Гергов, председател на Националния борд по туризъм. - Имаше съображения нейното създаване да се отложи и те бяха обсъдени на официална среща, но се реши да не бавим повече учредяването. Така по-бързо ще започнем работа и ще дадем възможност на другите да видят устава и платформата на конфедерацията, за да преценят дали да се присъединят”. Така Гергов изрази надеждата си, че и отказалите да участват в обединението може да размислят.
Меморандумът за създаване на Националната конфедерация на туристическата индустрия бе подписан на 20 април от 4 организации - Националният борд по туризъм, Българската асоциация на туристическите агенции, Българската туристическа камара и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. По-късно своите намерения да влязат в нея потвърдиха още 18 национални и регионални сдружения, работещи в областта на туризма и в сектори, които са свързани с него. Сред тях са Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Българската голф-асоциация, асоциациите по балнеология и спа-туризъм, Българската организация за конгресен туризъм, Българската асоциация за алтернативен туризъм, асоциациите на млекопреработвателите и месопроизводителите. Основаването на новата организация бе подготвено в тясно сътрудничество с Държавната агенция по туризъм. Вчера "Монитор" съобщи, че категоричен отказ е имало от страна на Петя Славова /"Феста холдинг"/, Ветко Арабаджиев /"Виктория груп"/, Евгения Банова /"Русалка"/, от съюзите на собствениците на хотели в Слънчев бряг и Златни пясъци и др. Шефът на Туристическата камара Цветан Тончев пък е изпратил писмо до Гергов, с което се иска отлагане на събитието за късната есен. То е подкрепено от Благой Рагин /БХРА/, Донка Соколова /БАТА/ и Нели Сандалска /"Балкантурист"/.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |