В новините
 
27.08.2007 08:22   Новината е видяна 3754 пъти
Лятната АнтиСПИН кампания в Бургас получи висока оценка от Министерството на здравеопазването
Кметът Йоан Костадинов получи благодарствено писмо от д-р Тонка Върлева, директор на програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” в Министерството на здравеопазването за оказаното съдействие на Националната лятна АнтиСПИН кампания “Изследвай се за ХИВ/СПИН-анонимно и безплатно”.

      В писмото д-р Върлева оценява високо професионално предоставената подкрепа, изразяваща се в осигуряването на достъп до централни и комуникативни части на град Бургас, както и в близост до плажната ивица за мобилния кабинет, който предоставяше анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ с бърз тест, а също и в популяризирането на инициативата сред жителите и гостите на Бургас.

      Мобилният медицински кабинет е предоставил консултиране и изследване за ХИВ на 340 души в грд Бургас, а за целия период на кампанията са се изследвали 4 165 човека в общо 17 населени места по Черноморието.

      “Надяваме се, че ползотворното ни сътрудничество ще продължи и при бъдещи инициативи, насочени към превенцията на ХИВ/СПИН и повишаване на здравната култура на българските граждани”, завършва д-р Върлева.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |