В новините
 
30.08.2007 08:47   Новината е видяна 4771 пъти
КРЗ Порт-Бургас продаде корабния си док на турска фирма за 1,15 млн. евро

Бургаското кораборемонтно дружество се преустройва и инвестира в пристанищна дейност
"КРЗ Порт-Бургас” АД, дъщерно дружество на „Индустриален холдинг България” АД – София, финализира в петък сделката си за продажба на плаващ док, произведен през 1969 година в Клайпеда, и плаваща работилница за кораборемонт на обща стойност 1,150 млн. евро. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Веселин Статев.
Купувач на съоръжението е турската фирма „Инеболу дeнисчилик санайъ ве тикарет А.С.” Компанията, чийто централен офис е в Истанбул. Фирмата е специализирана в опериране с плавателни съдове и от тази година разширява дейността си със строителство и кораборемонт.
Докът ще отплава до 23 септември. В рамките на един месец ще бъдат сменени българските символи, ще се извърши ремонт и ще се подготви за отплаване. Плаващата работилница ще бъде докувана на борда на съоръжението и докът ще бъде провлачен с помощта на три влекача до турското пристанище Инеболу, където ще бъде базиран.
Средствата от продажбата на дока обаче ще бъдат инвестирани в пристанищна дейност. С тях ще бъдат закупени челна товарачна машина, нов вилкоповдигач и два гумено- лентови транспортьора за обработка на зърнени храни. До края на годината ще бъде построен 12,5-тонен кран със съответния кранов път, ще бъдат ремонтирани асфалтовите настилки в пристанището и ще започне строителството на собствено отклонение на индустриалния клон на жп линия. Това ще даде възможност за директна обработка и транспортиране на товари. Сега съществуващата жп линия на практика е неизползваема, тъй като преминава през територията на други две фирми – „Черноморски риболов” и „Фиш порт”. Предстои обявяването на конкурси и избор на специализирани фирми за изпълнение на строителните дейности и оборудването, каза още инж. Статев.
„Индустриален холдинг България” АД – София пренасочва основната кораборемонтна дейност към Варна. Дружеството е собственик и на „Булярд – корабостроителна индустрия” АД.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |