В новините
 
30.08.2007 12:20   Новината е видяна 5099 пъти
Областна управа - Бургас поиска спешно средства за ремонт на Мостика на Централен плаж.

Автор: в-к Компас
Областна управа - Бургас отново поиска спешно средства за ремонт на Мостика на Централен плаж.
Първото писмо до министъра на държавната политика при бедствия и аварии бе изпратено на 13 март. т.г. С него се искаха пари за изработване на проект и рехабилитация на Мостика. До настоящия момент администрацията няма отговор на това искане.
Второ писмо, този път до МРРБ, бе изпратено на 4 май т.г. От министерството бе получен отговор, че в момента няма резерви за финансиране на обекта и тези средства следва да се поискат от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към МС. Затова поредното писмо е адресирано до председателя на тази комисия.
Мостикът на плажа е държавна собственост. След построяването му през 80-те години са извършвани само козметични ремонти и поради факта, че е изложен на прякото въздействие на агресивната морска среда, конструктивното състояние на съоръжението непрекъснато се влошава.
От изготвянето на техническата експертиза с препоръки за спешна рехабилитация е изминала почти година. От получените тревожни сигнали на граждани и проверки на място се потвърждава, че мостът е опасен за гражданите. Досега са взети мерки за предотвратяване на достъпа до двуетажната площадка, но това не е достатъчно.
В резултат на това Областна управа иска да бъдат осигурени 70 000 лв. за възлагане на проектирането до края на 2007 г., а в следващите години, след определяне точната стойност на ремонтните работи, да се пристъпи поетапно към цялостна рехабилитация на Мостика.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |