В новините
 
07.09.2007 16:37   Новината е видяна 5174 пъти
Райна Кабаиванска ще изпрати Павароти с Ave Maria

Райна Кабаиванска ще изпрати големия италиански глас Павароти с Ave Maria по време на траурната церемония в катедралата на Модена. Със своя приятел ще се сбогува и Андреа Бочели с Ave Verum от Моцарт.
Репетициите ще бъдат в катедралния храм тази вечер, след като църквата бъде затворена за посетители. На церемонията ще присъства и президента на Италианската Република Неаполитано.
Хора от всички краища на света се събират в града, за да се преклонят пред Лучано Павароти. Над небето на Модена самолети ще развеят италианския трикольор - в знак на признателност за големия принос на тенора. Театро Комунале в Модена вече ще носи неговото име.
Повече от 40 години Райна Кабаиванска, Мирела Френи, Лучано Павароти и Николай Гяуров живеят заедно в Модена. През 2005 година Кабаиванска, Френи и Павароти основаха академия за оперно изкуство в Модена, в която преподаваха заедно.
В церемонията ще участва хора "Росини", в който Павароти започва да пее за първи път. В последствие участие ще вземе и флейтистът Андреа Гриминели. По време на погребението е възможно да се представят и звезди от попмузиката - най-споменаваното име е това на Боно от U2.
На входа на катедралата е разположена същата снимка на Павароти, която е и в неговия уебсайт - едно широко усмихнато лице и отдолу една фраза - "Ще се възнесеш, ще полетиш върху крилете на орела, ще достигнеш зората, ще заблестиш като слънцето и така в неговите ръце ще заживееш." На 11 септември 2007 г. Райна Кабаиванска пристига в София.
По материали на http://www.actualno.com/

Лучано Павароти (на италиански: Luciano Pavarotti) е италиански тенор и един от най-известните оперни певци, издал десетки дискове в златни и платинени тиражи.
Pоден e на 12 октомври 1935 г. Баща му бил хлебар и певец любител. Самият Павароти пеел народни песни по сватби. След няколкогодишно обучение и кратка кариера на учител в началните класове, Павароти прави оперния си дебют на 29 април 1961 г. в Реджо Емилия на конкурс за млади оперни певци с изпълнение на ария от операта "Бохеми" на Джакомо Пучини. Забелязва го легендарната австралийска певица Джоан Съдърленд и го взима на турнета в Австралия, САЩ и Лондон с нея и съпруга й, диригента Ричард Бонидж.
През 1967 г. излиза на сцената на нюйоркската "Метрополитън опера", с която свързва трайно съдбата си. През 1990 година добива изключителна популярност с концерт в Рим за закриването на Световното първенство по футбол, където пее на една сцена заедно с Хосе Карерас и Пласидо Доминго. Така започва поредицата "Тримата тенори". Известен е и с концертите "Павароти и приятели" - с поп- и рок- изпълнители, сред които звезди като Лайза Минели, Селин Дион, Андреа Бочели, "Куин", Боно, Ерик Клептън, Лу Рийд, Майкъл Болтън, Ерос Рамацоти. По време на изпълнение размахва бяла носна кърпа, с която бърше челото си.
Последната му публична изява е при откриването на Зимните олимпийски игри в Торино през феврурари 2006 г.
Умира на 6 септември 2007 година след дълго боледуване от рак на панкреаса. Има четири дъщери (три с първата си жена Адуа и една с втората, Николета Мантовани, родена през януари 2003 година). Има една внучка.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |