В новините
 
20.09.2007 23:35   Новината е видяна 4318 пъти
Международна конференция събра 200 учени

В тържествена обстановка в “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” беше открита VІІ Международна научно-техническа конференция на младите учени и специалисти от Нефтена компания ЛУКОЙЛ.

Над 200 млади представители от 44 подразделения на ЛУКОЙЛ в Русия, Украйна, Прибалтийските страни, Беларус, Коми, Азербайджан, Швейцария, Румъния, Сърбия и Македония пристигнаха в Бургас, за да вземат участие в традиционния ежегоден форум на Компанията, който се провежда с цел развитие на творческата инициатива на младите учени и специалисти от обширната система на ЛУКОЙЛ по света. В приветствено слово пред участниците и гостите председателят на УС на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” Абулгас Кличмурадов представи страната домакин и изтъкна, че „ние се стремим да инвестираме в бъдещето на нашата компания, а именно – в младото поколение нефтохимици, работещо за развитието й”. Работата на конференцията традиционно бе открита от члена на Управителното тяло и началник на Главно управление по персонала на ОАО „ЛУКОЙЛ” Анатолий Москаленко. Гости на форума бяха председателят на Международното обединение на профсъюзите Георгий Кирадиев, зам-областният управител на Бургаска област Ружди Хасан, първият зам-кмет на община Бургас Васил Караманов, генералният директор на ЛУКОЙЛ-България Валентин Златев и ректори на висши учебни заведения от Русия, Украйна, Азербайджан и България.

На официална церемония във вторник вечерта в хотел „Империал” в Слънчев бряг участниците бяха приветствани с добре дошли в България от генералния директор на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД Валентин Златев. „Всяка компания е като жив организъм, който трябва постоянно да се поддържа в тонус, изтъкна той пред младите колеги. Несъмнено, именно младите специалисти са тези, които с новите си идеи и енергия задават този тонус”, заяви Златев.

На опознавателната вечер, в която за доброто настроение на присъстващите се грижеха фолклорният ансамбъл на Дома на нефтохимика и струнен квартет „Мистика”, участниците бяха разделени на пет групи – Север, Юг, Запад, Изток и Център, които в течение на двата работни дни на конференцията ще представят своите разработки и проекти и ще участват в предвидените тийм-билдинги. По време на работата по секции, Координационният съвет на конференцията ще разгледа и оцени представените презентации и проекти и ще определи тазгодишните лауреати на конкурса на младите учени от ЛУКОЙЛ, в който участват рекорден брой разработки - 200. Сред тях са и 28 проекта на младите специалисти от „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” – рекорден брой за подразделенията на ЛУКОЙЛ, 9 от които са класирани за финала. Резултатите ще бъдат оповестени на официалното закриване на конференцията, което ще се проведе днес от 16 ч. в Международния център на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |