В новините
 
20.09.2007 04:42   Новината е видяна 4715 пъти
ГЕРБ гарантира открито управление

„Открито управление, гарантирано от ГЕРБ” - такова ще е посланието на партията към българския избирател на предстоящите местни избори. Мотото на кампанията бе съобщено в Бургас пред всички кандидати за кметове и общински съветници на ГЕРБ в областта, от председателя на партията Цветан Цветанов.

“Водим рационална кампания. Ще наблегнем на откритото управление и антикорупционната политика”, каза той.

Дясната ръка на Бойко Борисов посети морския град, за да вземе участие в обучителен семинар, на който местният актив на ГЕРБ се запозна предварително с цялостната национална изборна стратегия, която ще бъде оповестена официално на 28 септември в 28-те административни области у нас.

“Този семинар е нужен, защото много от членовете на ГЕРБ са хора от реалния бизнес и нямат политически опит”, обясни кандидатът за кмет на Бургас Димитър Николов. Разбра се, че подобни срещи ще се проведат из цялата страна, за да се изгради добра стиковка и единно партийно поведение по време на изборите.

Едновременно с това, вчера бе даден старт на анкетно проучване с национален обхват, в което граждани и симпатизанти ще могат да поставят въпроси към ръководството на ГЕРБ за конкретни проблеми в общините. Анкетата ще се разпространява на хартиен носител, а попълнените карти ще се събират в урни, които ще бъдат отворени на 26 септември. Целта на инициативата е да се натрупа база данни с реални проблеми, за които по време на предизборната кампания да се търсят решения заедно с гражданите.

„Обезпокоени сме от регистрираните коалиции и организации с абрeвиатура, подобна на нашата”, оплака се Цветан Цветанов.

Областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Николов заяви, че не се притеснява от новопоявилия се в града ГЕРП, нито от очаквания кандидат-кмет с име и фамилия като неговите. Той се надява бургаският избирател да шамароса здраво авторите на тези коварства в изборния ден.

Съобщено бе още, че ГЕРБ подготвя декларация към всички настоящи кметове и местни депутати в страната, с искане в последните заседания на общинските съвети преди изборите да не се внасят никакави докладни за замяна или всякакъв вид преобразуване на общинско имущество.

“Чуваме, че на някои места в страната се насрочват извънредни сесии с тази цел”, коментира Цветан Цветанов.

Друго притеснение на хората от Бойко Борисовата партия е свързано с големия брой политически организации, регистрирани за участие в местните избори /в Бургас – 69/. Цветанов заяви, че разбира големите апетити, особено към Бургас, но не смята за нормално интегралната бюлетина да е дълга повече от метър, както се очертава с толкова кандидати за местната власт.

За първи път Цветан Цветанов и Димитър Николов представиха официално водачът на общинската листа в Бургас. Това е председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България Димитър Людиев.

“Никога не съм се занимавал с политика, но сега подкрепям една добра идея. Заставам твърдо зад Димитър Николов. Познавам го от дълго време и вярвам в него”, каза той.

По непотвърдени от ръководството на ГЕРБ данни, на следващите места в листата са общинският лидер на партията Иван Вълков, Златина Дукова, Семир Абумелих и д-р Галя Милева.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |