В новините
 
21.09.2007 04:52   Новината е видяна 5615 пъти
Атака вади твбос за кандидат-кмет

Шефът на телевизия СКАТ влезе в битката за кметския стол
Собственикът на телевизия СКАТ -Валери Симеонов е кандидатът на партия “Атака” за кмет на Бургас. Вчера той бе официално представен от лидера на партията Волен Сидеров. “Той е един човек, който е успял в своята обществена дейност, отиваме на избори за община и ни трябват хора, които са опитни и коректни в общественото си поведение. Г-н Симеонов е създател и успешен управител на телевизия, която без подкрепа зад гърба си на сенчести групировки и други силови или финансови фактори успя да се наложи и да бъде една от най-гледаните”, каза Сидеров.
Според него кандидатурата на Валери Симеонов е силна и от “Атака” очакват да отидат на втори тур, като прогнозират победа в Бургас. Сидеров бе категоричен, че точно в Бургас ще бъде направен пробивът на партията на местните избори. Освен Бургас партията имала потенциал да спечели и в София.
Лидерът на „Атака” отказа коментар за останалите кандидати в Бургас: “ Няма да правя критични бележки за останалите кандидати- досегашния кмет, един млад бизнесмен- Стойновски, и кандидатът на ГЕРБ, хората ще могат да преценят на кого да дадат доверието си”.
Партията ще подкрепи издигнатите кандидати за кметове на Приморско - Димитър Димитров, на Камено – Димитър Которов. Според Сидеров двамата са  личности, които хората желаят да управляват още един мандат и подкрепата за тях е доказателство, че партията невинаги защитава принципите “анти, контра и долу”.
В Поморие „Атака” застава в коалиция със СДС, която издига Георги Трухчев за кмет. Там се надяват Трухчев да победи кандидата на ДПС. По традиция в смесените райони “Атака” влиза в коалиция с други партии и формации. ”Това е легитимация за нас, по този начин те признават нашето присъствие като наложила се политическа сила”, заяви още Сидеров.
Изцяло партийни кметове партията ще излъчи в Царево, Созопол, Черноморец, където ще се борят Тодор Тодоров, Йорданка Сейменова, Мария Райнова. От “Атака” се надяват да повторят в крайморските общини успеха си от евроизборите и вота за парламент, когато бяха водеща политическа сила в тези населени места.
В Карнобат кандидат на “Атака” ще е Георги Момчилов, а в Китен – за кмет ще се бори Катя Русинова.
Единствено за Несебър вчера не стана ясно кой ще се състезава в кметската надпревара на 28 октомври. До два дни ще бъде представена и кандидатурата за северната черноморска община.
Независимо че оставиха интригата докрай и бяха едни от важните политически играчи в града, които обявиха последни своята кнадидатура за кмет, от „Атака” бяха едни от първите, които представиха вчера пред медиите листата си за общински съветници в Бургас. Неин водач ще е кандидатът за кмет Валери Симеонов, втори след него е телевизионният водещ на предаването “Паралакс” по Телевизия СКАТ - Валентин Касабов, следва програмният директор и водещ на предаването “Предизвикано” Стоян Иванов, който всички знаят като вещ познавач по общинските проблеми. Четвърти в листата е областният координатор на партията Деян Стойков, пети – настоящият общински съветник Димчо Грудев, който влезе в местния парламент от Партия “Бъдеще”, шести- общинският председател-Александър Бояджийски.

      “Трудно бих могъл да предвидя кой ще стигне до балотажа. Бургас е труден за прогнозиране град. Надявам се “Атака” да вкара в Общинския съвет над 12 съветници. Наблегнахме на листата, която да се води от хора, доказали своята гражданска отговорност и позиция. Аз не зная дали друга партия ще сформира листа с толкова утвърдени общественици”, заяви кандитът за кмет Валери Симеонов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |