В новините
 
05.10.2007 17:10   Новината е видяна 5229 пъти
10 години Български Сити клуб

Уважаеми читатели,
През изминалата седмица в Лондон се проведе тържествен бал по случай 10 годишнината от основаването на Българския Сити клуб.

Грандиозното събитие се състоя в баровския „Лендсдаун клъб”, в ексклузивния лондонски квартал Мейфеър. Самият Лендсдаун е един от най – старите частни клубове в Лондон. Балът от своя страна събра над 250 души. Сред тях имаше много сегашни членове на Българския Сити клуб, много приятели на Клуба от българската общност в английската столица, както и приятели британци. Юбилеят уважиха и огромен брой бивши членове, които сега живеят и работят в България, включително министър Николай Василев и Илия Лингорски, бивш заместник – финансов министър.

Официалната част на тържеството започна с реч на председателят на организацията Принц Кирил Сакскобурготски, за постигнатото от Българския Сити клуб през изминалите 10 години и тост с пожелания за много следващи успехи.
След речта на Принц Кирил на сцената се появи народната певица Валя Балканска в съпровод на каба – гайда. Всички присъстващи бяха силно развълнувани с космическото изпълнение „Излел е Делю хайдутин” и други много известни народни песни.

По време на официалната вечеря имаше две специални поздравления. Първото бе от Иван Станчов, бивш посланик и министър на външните работи, който говори за работата със Сити клуба в миналото и за нови съвместни благотворителни инициативи. След него думата взе настоящият посланик Лъчезар Матев, който изброи многото културни, бизнес и други мероприятия организирани заедно с посолството и Сити клуба. Посланик Матев завърши с тост за бъдещата съвместна дейност в тези сфери.

На края на вечерята всички гости, водени от отец Симеон служещ на българската църква в Лондон, пяха „Многоя лета” за бъдещето на Клуба. Официалната част завърши с многото вълнуващи изпълнения на кавалджията Теодосий Спасов, който обра и овациите на всички празнуващи.

Вечерта продължи с луди танци, сред които важно място заемаха традиционните българските хора. След полунощ приятното настроение и танците се преместиха в близката дискотека „Фънки Буда”, където най-заклетите купонджии лудуваха до припадък чак до първи петли.

КИРИЛ ЕВТИМОВ, Български Сити клуб, Лондон





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |