В новините
 
10.10.2007 09:04   Новината е видяна 4189 пъти
Компас: 4000 бургазлии посетиха изложбата на д-р Симов

Колекцията на д-р Симеон Симов в продължение на две седмици бе посетена от четири хиляди граждани на Бургас. С показването на оригиналите на известния български колекционер и дарител, Бургас се включи по оригинален, “южен” начин в културната надпревара с Варна. Там миналото лято бе показано тракийското злато.
Организирана от Държавна агенция “Архиви” и Община Бургас изложбата от оригинални карти, гравюри, редки и ценни издания бе охранявана от обединен екип на полицията и общинската полиция. Единственият случай на “посегателство” бе от самия дарител, който взе плакат за спомен и остана в Бургас цяла седмица вместо един ден.
“С тази изложба Бургас показа способността си да оцени, замисли и организира мащабни културни проекти, които го вписват по достойнство в европейския календар”, заяви д-р Симов.
По решение на Община Бургас бяха удостоени с почетен знак на града д-р Симеон Симов и д-р Боряна Бужашка – председател на Държавна агенция “Архиви”.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |