В новините
 
16.10.2007 08:34   Новината е видяна 3891 пъти
Димитър Пенев

Селекционерът на националния отбор по футбол Димитър Пенев даде пресконференция преди решителната евроквалификация с Албания на 17-ти октомври. Веднага след нейния края Пената, усмихнат се съгласи да отдели време на читателите на любимия си град Бургас. Наставникът извел България до четвъртото място в света през 1994 г разкритикува звездите на тима Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилян Петров. Треньор номер 1 на България за ХХ век довери, че искрено се надява пътя на България към Евро ’08 да бъде в крайна сметка успешен, въпреки победата на Румъния над Холандия в събота вечер.

- Господин Пенев, какво е състоянието на българският отбор преди гостуването в Тирана?

- Като изключим контузията на Велизар Димитров, всичко друго е наред. Останалите мои играчи са здрави и се подготвят пълноценно. Тренираме на пълни обороти и се готвим изключително мотивирано за предстоящият тежък сблъсък в Тирана.За съжаление настроението е минорно, но вдигаме главите и гледаме напред.

- Помня че преди доста години се поизпотихме срещу албанците в друга евроквалификация именно като гости. А като вземем под влияние и хикса в София през март, май не са лесен противник за нас?

- Имаш добра памет. Преди като бях старши треньор, пак играхме с тях, завършихме 1:1, но тогава вече се бяхме почти класирали и бяхме спокойни. Обаче равенството тази пролет в София ни тежи както и на всички фенове. Именно този двубой, даде възможност на Холандия и Румъния да излязат с едни гърди пред нас. Ако ги бяхме били, щяхме сега да сме пред другите. Целта ни е да играем добре в Албания, а това стане ли победата ни ще е сигурна. Знаете, че гоним 3-те точки задължително. Поради тази причина, националният отбор трябва да играе футбол на топ ниво.

- Какво ще желаете от футболистите на стадион Кемал Стафа и особено от лидерите в тима?

- Ще искам най-вече себераздаване и красива игра през всичките 90 минути. От тарторите не съм много доволен, от тях искам повече, най-вече от Стилиян, Мартин и Митко Бербатов, защото ако повторим грешките от предишния мач с Албания, няма да е никак добре. Сами знаете последните двама правят фурор по терените на Англия и смятам, че е крайно време да демонстрират потенциала и за националната гарнитура.

- Не сте викали откакто сте начело на тима Светослав Тодоров, който се представя доста добре на Острова? Има ли причина?

- Няма нищо особено в това. Видяхте, че сега не са извикани и Пеев и Кушев, въртим различни играчи и схеми, даваме повече шанс на по-младите. Но времето за Тодоров ще дойде отново, стига да продължава да играе на добре познатото ни ниво. Вратата за него винаги е широко отворена.

- Какво ще стане с вас, ако отборът не се класира?

- Ами трябва да питаш ръководството на БФС. Аз моята вина и отговорност ще си ги поема, но играчите също не трябва да се крият. Все пак се надявам искрено да не се стига до такива ситуации, независимо че шансовете ни драстично намаляха. Но ние много често сме се измъквали от заплетени ситуации, така че дано и този път да е така.

- Пена, да те питам освен Кишишев вдигнал ли си мерника и на друг бургазлия, който скоро може да облече фланелката на мъжкия национален отбор?

- Както много добре знаетеаз бях човека, който наложи Тинката в А отбора. Радвам се, че той още играе в него и то на доста добро ниво. Имаме в полезрението още момчета от вашия град, но засега им даваме шанс повече при младежите. Но имат ли качествата да помогнат на батковците като треньор, който дава път на младите аз лично ще лансирам повикването им при мен.

- Няколко пъти си ми споделял, че доста ти харесва Бургас и винаги си идвал с удоволствие към морето?

- Абсолютно си прав. Още като млад футболист когато тренирахме на базата на ЦСКА в Китен, при всеки удобен случай се измъквахме с колеги и веднага потегляхме към Бургас, където обикаляхме морските алеи и централните кафенета. Много приятели имам в този хубав крайморски град и бих искал чрез вас всички да ги поздравя.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |