В новините
 
17.10.2007 19:34   Новината е видяна 4595 пъти
АГЕНЦИЯ КОМПАС: Учителската стачка не се е отразила на частните уроци в Бургас

Учителската стачка не се отразила на частните уроци в Бургас, казват дванадесетокласници, на които предстои да положат кандидатстудентски изпитани догодина. Учениците споделиха, че преподавателите, които се занимават с извънкласни форми на преподаване, продължават да го правят срещу заплащане в частните курсове.

Курсовете по математика и чужди езици са най-скъпи около 15- 20 лева на час, допълниха учениците. Те казаха още, че в учебните центрове се предлагат целогодишни кандидатстудентски курсове по история например за 1200 лева. Но само някои от бъдещите абитуриенти се готвят за изпити в университетите и за матури и залягат над учебниците и уроците. Повечето от учениците времето за събиране по кафенета и се забавляват на дискотеки. Директорът на библиотеката Наталия Коцева каза, че в периода на стачката в регионалната библиотека „Пейо Яворов” не се отчита повишаване на читателския интерес на учениците. Събраните книги в библиотеката се ползват предимно от зрелостниците, които се готвят за приемни изпити и от студенти. Междувременно вчера в Бургас учителите провеждаха уроци по гражданско образование във всяко учебно и детско заведение.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |