В новините
 
01.11.2007 03:59   Новината е видяна 4874 пъти
Програма за Международния ден на Черно море-31 октомври

По повод 31 октомври - Международния ден на Чeрно море се организира Кампания “Моето Черно море”. Инициатори на Кампанията са Община Бургас, Общински детски комплекс – Бургас и Фондация “Зеленият Бургас”.
В рамките на Кампанията се предвижда да се проведат следните мероприятия:
•Почистване на плажната ивица на гр. Бургас под наслов “Чист морски бряг”. 
Акцията ще се проведе на 31.10.2007г. от 10.00 часа, сборен пункт- площадката пред Моста. Организатори Фондация “Зеленият Бургас”, Община Бургас и Общински детски комплекс – Бургас. 

•Кампания “Моето Черно море” - изпращане на послания до Президента на Р. България, Народното събрание, Министерство на околната среда и водите и Министерски съвет.
Мероприятието е част от международна кампания за опазване на Черно море. Посланията ще се напишат от учениците, участници в почистването на плажната ивица на 31.10.2007г. от 10.00 часа. Организатори Фондация “Зеленият Бургас” и Община Бургас.

•Дискусия с децата от Детския парламент на тема “Екологични проблеми на Черно море”. 
Дискусията ще се проведе в МКЦ на 30.10.007 г. от 14.00 часа. Организатори Бургаски младежки парламент, Фондация “Зеленият Бургас” и Община Бургас.

•Раздаване на листовка “Черно море – съдба и бъдеще” сред гражданите на Бургас.
Дата на провеждане: 31.10.2007г. от 12.00-14.00 часа по ул. “Богориди” и ул. “Александровска”. Организатор Общински детски комплекс – Бургас.

•Радиопредаване на клуба по журналистка, посветено на Международния ден на Черно море. 
Радиопредаването ще се проведе на 31.10.2007г. в 15.00 часа, място на провеждане - Радиовъзел – Бургас. Организатор Общински детски комплекс – Бургас.

•Откриване на изложба с творби на деца, участвали в II Национален конкурс за рисунка и фотос“Морето не е за една ваканция”.
Събитието ще се състои на 31.10.2007г. от 17.00 часа в МЦК. Организатори Общински детски комплекс – Бургас.

•Ден на отворени врати в Басейнова дирекция за Черноморски регион Бургас. 

•Учредяване на Еко-клуб към Природо - научен музей   
Мероприятието ще се проведе на 31.10.2007г. от 15.00 часа в сградата на Природо - научния музей. Организатор “Регионален музей”, гр. Бургас. 

В Истанбул през 1996г министрите на околната среда на България, Румъния, Украйна, Грузия, Русия и Турция подписват Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море, и 31 октомври е обявен за Международен ден на Черно море. 

Вече 11 години гражданите от Черноморските държави се обединяват и демонстрират своята убеденост, че усилията на правителствата за подобряване на екологичното състояние на Черно море и крайбрежието трябва да продължат.

Вече 11 години и гражданите на Бургас се включват в честването на Международния ден на Черно море и показват своята убеденост, че всеки човек има важна роля за опазването на нашето море.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |