В новините
 
02.11.2007 03:19   Новината е видяна 4995 пъти
Бургаската библиотека в общ Интернет каталог

От днес влиза в действие Обединен каталог на регионалните библиотеки, в който фигурират 4 културни института в страната, сред тях е и бургаската книгохранилница “П. К. Яворов”.

      На адрес http://ric.ilib.primasoft.bg/ читателите могат да получат информация за книжния фонд на партньорите в проекта, биха могли да търсят и намират нужното съдържание на конкретна литература.

      Проектът за Национален своден каталог стартира в началото на 2006 г. с активното участие на Софтлиб и ПримаСофт. Идеята се реализира с усърдната намеса на едни от най-големите библиотеки в страната - “Иван Вазов” в Пловдив, Столична библиотека, “П. К. Яворов” в Пловдив и “П. Р. Славейков” във Велико Търново. Тези културни институти са депозитни и ще упражняват контролни функции, свързани с качеството на библиографските описания.

      “Това е нашият подарък за бургазлии по повод 1 ноември – Деня на будителите. Надяваме се читателите бързо да усетят положителния ефект от общия каталог. Той гарантира високо качество на информационните услуги, едновременен достъп до книгите на четирите библиотеки, заявки за литература, възможност да се сканира съдържанието”, поясни за “Черноморски фар” директорът на “П. К. Яворов” Наталия Коцева. Според нея чрез този интернет адрес пред самите библиотеки съществуват много по-богати възможности за представяне на книжния фонд, подобряване на качеството на комплектуване и купуване на нова литература, изграждане на виртуална библиотека, анализи и др.

      Занапред се предвижда включване в интернет-каталога и на други библиотеки в страната.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |