В новините
 
08.11.2007 06:58   Новината е видяна 5067 пъти
Успешна година за морските летища в Бургас и Варна

Една успешна година от влизането в сила на договора за концесия на летищата във Варна и Бургас отбеляза немско-българското дружество "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, което на 10 ноември м.г. пое управлението на морските летища.
През първата година дружеството-концесионер изпълни поетите съгласно договора ангажименти за незабавни инвестиции за подобряване на обслужването, чрез увеличаване на капацитета на летищата и доставка на нова техника, повишаване квалификацията на работниците и служителите, привличане на нови авиокомпании и откриване на нови линии, стартиране процеса по подготовка на проектите за изграждане на нови, модерни пътнически терминали.

В началото на активния летен сезон капацитетът за пристигащи и заминаващи пътници на летищата във Варна и Бургас бе значително увеличен, посредством пускането в експлоатация на временни пътнически терминали и доставка на допълнително оборудване, като багажни ленти, гишета за регистрация на пътниците и др.

Доставена бе нова техника за наземно обслужване, с чиято помощ бе подобрено и улеснено обслужването на въздухоплавателните средства. Предстои закупуване на нови противопожарни автомобили, ремонт и реконструкция на съществуващите съоръжения от вътрешните разпределителни мрежи и изграждане на нови съоръжения от електрическата инфраструктура на летищата във Варна и Бургас.

През изминалата една година концесионерът работи и за подобряване условията за работа на служителите - извършен бе ремонт на работните помещения, доставени са нови компютри, автомобили и комуникационни средства.

За последните дванадесет месеца в различни професионални и езикови обучения, осигурени и финансирани от компанията участваха повече от три хиляди души. Концесионерът стартира през зимата и продължи през летния сезон уникална за бранша стажантска програма с участието на повече от сто студенти, част от които в последствие започнаха работа във фирмата.

Повече от 100 авиокомпании, в това число и редица нискотарифни, изпълняваха полетните си програми от двете летища, като 19 от тях са нови клиенти на летищата. Летище Бургас обслужи рекорден брой пътници за своята 80-годишна история - над 1 900 000.

Значителен ръст на обслужените пътници по редовни линии отбелязва летище Варна. Открити бяха нови редовни линии, а честотата на съществуващите полети бе увеличена.

През първата година от управлението концесионерът "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД получи сертификати за първи клас инвестиция за проектите си за разширяване и модернизиране на летищата във Варна и Бургас. Основната част от проектите е свързана с изграждането на нови, модерни пътнически терминали на двете морски летища.

В рамките на първата година от концесията компанията бе сертифицирана за всичките си дейности по ISO 9001:2000.

Немско-българското дружество "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД спечели концесията на летищата във Варна и Бургас за срок от 35 години, през които в двете летища ще бъдат вложени общо 403 млн. евро за изграждането на нови пътнически терминали, подобрение на летищната инфраструктура, разширяване на самолетните стоянки, перона, паркингите, закупуване на техника, оборудване и т.н.

Усилията на концесионера са насочени към осигуряване на високи нива на обслужването, сигурността и безопасността в превозването на пътници и товари в двете летища, създаване на най-благоприятни условия за развитие на туристическата индустрия и разнообразни целогодишни възможности за пътуване на хората от двата региона до различни точки на света, отчетоха от компанията.

Actualno.Com http://www.actualno.com





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |