В новините
 
09.11.2007 03:35   Новината е видяна 3976 пъти
Днес българската полиция чества своя професионален празник

Днес - "Св. Архангел Михаил", традиционно се чества професионалният празник на българската полиция.

За отбелязването на 128-та годишнина от създаването на институцията са предвидени редица инициативи.

Празничният ден в столицата ще започне на площад "Александър Невски" пред паметника на "Незнайния воин" в 11.00 часа с построяване на блоковете на Национална служба "Полиция" и посрещане на официалните гости и представители на дипломатическите мисии.

След преглед на частите на НС "Полиция" поздравителни слова ще произнесат директорът на НС "Полиция" главен комисар Валентин Петрови и министърът на вътрешните работи Румен Петков.

След водосвета за здраве директорът на НС "Полиция" ще поднесе венец на паметника на "Незнайния воин". Венци ще поднесат и официалните гости на празника.

На тържеството, освен висши държавни служители, представители на дипломатически мисии, политически партии и бивши директори на НС "Полиция", ще присъстват и директори на полицейски служби от страни-членки на ЕС, Македония, Молдова, Сърбия и Украйна.

Още по време на официалното отбелязване на празника ще започнат дните на отворените врати, които ще се проведат от 10.00 до 16.00 часа.

В рамките на тези часове са предвидени срещи с граждани, консултации по конкретни въпроси, демонстрации на полицейска техника, викторини, прожекции на филми и дискусии по теми, свързани с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и други.

Във фоайето на вътрешното министерство в 12.30 часа ще бъде открита изложба от картини на известния художник Иван Ненов.

Творбите са от колекцията на Боян Радев. Експозицията е още един израз на подкрепата на ръководството на МВР за усилията на полицаите да бъдат гарант за сигурността и спокойствието на гражданите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |