В новините
 
10.11.2007 15:24   Новината е видяна 4189 пъти
ЕВРОДЕПУТАТЪТ РУМЯНА ЖЕЛЕВА УЧАСТВА В ОБЩЕСТВЕНО ИЗСЛУШВАНЕ ЗА РЕГИОНАЛНАТА ПОЛИТИКА

Успехът се измерва с напредъка на най-бедните райони: повече финансови средства от Европа ще бъдат давани за кохезионна политика.

Евродепутатът Румяна Желева (ЕНП-ЕД - ГЕРБ) участва в общественото изслушване, организирано от групата на ЕНП-ЕД в Европейския парламент на тема "Новата регионална политика: иновационни идеи за реформата след 2013г ". Събитието се състоя в четвъртък, става ясно от прессъобщение на кабинета на Желева.

В първия панел, посветен на Четвъртия доклад по икономическо и социално балансирано развитие, тя представи кохезионната политика като основен успех в европейската интеграция.

Според Желева е необходимо е да се анализира икономическото развитие в страните от Централна и Източна Европа, за да се извлекат поуки за бъдещите разширявания на ЕС. С разширяванията на ЕС през 2004 и 2007 г нарасна значително пропастта между най-богатите и най-бедните райони  в ЕС. Затова е необходимо да се изработят най-ефективните мерки за бъдещо устойчиво икономическо развитие.

Председателката на българската делегация в групата на ЕНП-ЕД каза:"Според мен инвестиране в регионалното развитие на Турция  преди евентуално присъединяване към ЕС, ще е от полза и за двете страни - ЕС и Турция. Можем да сме далеч по-дръзки като определим успешното регионално развитие като критерий за евентуално членство в ЕС."

Желева участва и в дискусията по втория панел на тема: Реформата след 2013г.- нови идеи за бъдещата кохезионна политика. Тя счита,че икономически най-изостаналите региони би трябвало да привлекат повече средства от Кохезионния фонд и добави: "Днес най-често икономическия растеж е концентриран в големите градове, от чийто дивиденти за съжаление населението в селските райони не печели. Иновационните технологии и проекти трябва да са приоритет и мисля,  че те трябва да бъдат насочвани и използвани в по-слабо развитите райони, за да се увеличи тяхната  конкурентноспособност. "

В дискусията на евродепутатите от ЕНП-ЕД участваха и представители на Европейската комисия, на европейски агенции, изследователски институти и научни работници.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |