В новините
 
12.11.2007 06:23   Новината е видяна 5827 пъти
В понеделник пак броят бюлетините

Повторно преброяване на бюлетините и ревизия на изборните книжа ще направят в Бургас в понеделник. Това е постановил Административния съд в морския град в свое решение, излязло вчера, по повод пет жалби за състава на общинския съвет в града.

Седемчленна комисия от вещи лица ще преброи наново бюлетините, като ще отчете и недействителните. Тя е съставена от специалисти към ГРАО, като работата й директно могат да следят страните по делото.

Заключението от повторното преброяване трябва да бъде изготвено не по-късно от 15 ноември, а ден след това магистратите ще гледат и делото за състава на местния парламент в Бургас.

===
От понеделник в Бургас започва повторно преброяване на повечето от половината изборни книжа. Това постанови днес Бургаският административен съд след разглеждане на пет жалби за спиране решение на ОИК за избор на общински съветници.

В Съдебната палата ще бъдат пренесени чувалите, в които се съхраняват бюлетини от над половината секции в общината. Те ще се съхраняват в зала със засилена съдебна охрана.

Преброяването ще се извърши от комисия от вещи лица-ГРАО специалисти и икономисти. Седемчленната комисия ще преброи действителните и недействителните бюлетини. Вещите лица трябва да установят дали правилно са отделени действителните от недействителните бюлетини. Комисията трябва да направи преглед на обявените за недействителни бюлетини и дали те съответстват на записаните в протоколите от Общинската избирателна комисия. Страните по делото също ще могат да присъстват на повторното преброяване на бюлетините.

Комисията трябва да изготви заключението си до 15 ноември, а на следващия ден ще се гледа и делото.

Днес в Административен съд-Бургас започна разглеждане на пет жалби против избора на нов Общински съвет. Те са на двамата кандидати за кметове и водачи на листи - братята Ивайло Дражев и Георги Дражев, кандидатите за общински съветници от партия "Новото време”, независимия кандидат за съветник Тома Кънев и областният лидер на Движение за социален хуманизъм Ивайло Зартов.

Аргументите са за допуснати множество нарушения в изборните секции. Новият местен парламент на Бургас се събира на първото си заседание на 12 ноември. На него новоизбраните съветници и кмет ще положат клетва и ще встъпят официално в длъжност. /БГНЕС





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |