В новините
 
22.11.2007 05:44   Новината е видяна 6684 пъти
Златина Дукова и Георги Киров -заместници на Валери Симеонов

Новият правилник намаля комисиите в Общинския съвет

Златина Дукова от ГЕРБ и Георги Киров от БСП ще бъдат заместниците на Валери Симеонов в местния парламент. Според новия правилник двама души  ще подпомагат дейността на председателя.
Името на Златина Дукова се спрягаше още в началото за шеф  на Общинския съвет, но след това групите на „Атака”и ГЕРБ се споразумяха парламентът да се оглави от водача на „Атака” Валери Симеонов. От ГЕРБ потвърдиха, че ще предложат Дукова за мястото.
Златина Дукова влезе в комисията по изготвяне на правилника на новия Общински съвет.
Георги Киров от БСП ще е името на червените. Той  ще седне   в стола на  зам.председателското на  Общински съвет. Новината потвърди и водачът на червените Павел Маринов.
Според новия правилник постоянните комисии в местния парламент ще бъдат 10 , а не 14 както бе досега. Всички те ще бъдат съставени от седем души, като правната  комисия и тази по общинска собственост ще са изградени от девет души. Юристите в местния парламент са седем. Така ще се наложи в правната комисия да влязат и хора без необходимото образование. Двете комисии са най-много натоварени с работа и провеждат в пъти повече заседания от останалите,  по  всяка докладна записка трябва да има становище на правната комисия, обясни вчера Златина Дукова. Всички заседания на постоянните комисии ще бъдат открити, водещата комисия няма да има право да спира докладни записки. В същото време според новия правилник няма да могат да се прокарват докладни  записки в последния момент, без те да са гледани в комисии.
На кмета ще се забранява да внася за разглеждане докладни 12 часа преди заседание.  Според членове на комисията, изготвила правилника, това се прави, за да се избегне порочната практика да се прокарват заменки и съмнителни решения,  но пък няма да се спират важни докладни, които искат спешно решение.
50 % от Средната брутна работна заплата ще получават общинските съветници от 1 януари 2008 година, което прави около 310 лева, за отсъстващите от заседание ще има санкции, като ще бъдат намаляни сумите, съобщи още Дукова.
Правилникът  е вече готов и е разпратен до всички общински съветници, които трябва да се запознаят и ако имат някакви възражения, да ги кажат в залата по време на заседанието във вторник.
Правилникът трябва да бъде приет на първото заседание на ОбС на 27 ноември. Очаква се да мине безпроблемно, тъй като ГЕРБ и „Атака”  общо имат мнозинство. Проектът налага и други ограничения на съветниците: група ще могат да съставят вече най-малко 5-има съпартийци, досега изискването бе да са поне трима. Това ще удари най-вече трима избраници на БСДП, сред които е и бившият силов бос Венцислав Чамурджиев, някога заместник на Йордан Цонев в СДС.
Във вторник трябва да бъдат сформирани и комисиите, като най-вероятно ГЕРБ и „Атака” ще си поделят на квотен принцип председателските и зам.-шефските  места в тях . В много от съставите обаче  ще влязат експерти,  а не само професионалисти,  стана ясно още.
Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=1739





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |