В новините
 
21.11.2007 05:48   Новината е видяна 4254 пъти
Димитър Бойчев оглави ГЕРБ в Бургаска област

Вълчо Чолаков поема общинската структура на СДС от Костадин Марков


Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Димитър Бойчев удържа на думата си и не поиска пост в кмeтската администрация или в някоя в общинските фирми.  Но той не се оттегля от политиката. Напротив – новият кмет Димитър Николов, който вече е бивш лидер на областното и общинско ръководство, но продължава да бъде член на централата на ГЕРБ – Изпълнителната комисия, е посочил Бойчев за свой приемник.  “Вярно е, че към този момент изпълнявам временно длъжността,какъв ще бъде изборът обаче, ще стане ясно на предстоящите общинско и областно събрания”, потвърди скромно Бойчев и не се ангажира с твърдението, че няма конкуренция за политическия пост.

Той е на 42 г., собственик на таксиметрова компания, занимава се с транспортна и превозваческа дейност, строителен предприемач. Има висше образование, специалист по икономика и философия. Семеен е, с две деца.

Смяна ще има и в СДС-Бургас. Тя ще е факт още утре, когато ще заседава общинското ръководство. След като лидерът на сините инж.Костадин Марков стана зам.-кмет по строителството, се налага да се оттегли от шефското място на “Богороди”35. Отсега се знае, че негов приемник ще стане адвокатът Вълчо Чолаков, който е и общински съветник. На мястото на Марков в ОбС ще влезе инж.Владимир Павлов от ВиК, който има международен бизнесопит.
 интервю Димитър Бойчев:
Ще се разделим с хора, които нямат вътрешни задръжки

- Г-н Бойчев, каква е личната Ви оценка за резултатите от вота?
- В Бургас те са показателни, няма нужда от коментар. В интерес на истината очаквах да имаме кмет, да победим, но не съм и мечтал дори за толкова  смазваща преднина – и на първия тур, и на втория. А по отношение на листата през цялото време бях сигурен, че ще бъдем първа политическа сила в Бургас.
- Преди старта на кампанията на колко съветници се надявахте като бройка, сега вече можете да бъдете искрен?
- На 14-15 – толкова бяха реалистичните ми очаквания. Друг е въпросът, че ако Димитър Николов беше и водач на листата, погледнато чисто мажоритарно,  можехме да имаме и 20 съветници. Но вие знаете какви бяха условията на десния алианс, който наистина се получи в община Бургас. Смятам, че Николов подходи много принципно и дори бих казал пожертвователно в личен план.
- Но два пъти по-малко са гласовете за листата, отколкото за Николов. Не е ли причина за това фактът, че в нея включихте хора, които до последния миг нямаха нищо общо с каузата ГЕРБ. Как се възприемат те от останалите активисти вече в качеството им на общински съветници?

Пълният текст
http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=1729





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |