В новините
 
24.11.2007 05:20   Новината е видяна 3954 пъти
Търговци мамят за грамажа и цената
Търговците на хранителни стоки в Бургас мамят най-често за грамажа и цената, сигнализира председателят на Регионалния съюз на потребителите Кирил Гашев. Според неговите наблюдения оплакванията на хората са от всички възможни сфери на услугите и търговията, както и от административното и здравно обслужване и транспорта.
Измамени клиенти претеглят закупените стоки и установяват, че са платили за повече от полученото. Намират се дори “ сгрешени” етикети на вакуумирани храни, обясни той.
Срещат се невписани вярно освен грамаж - съставът, цената и трайността на стоките.  Едно купуваш, а друго е съдържанието на стоката, категоричен е Гашев. Датата, до която е годен продуктът,лесно се фалшифицирала от самите продавачки /инструктирани предварително/, като просто се подменят етикетите.
Редовен номер на големите хипермаркети е да лъжат за цените, обясни защитникът на потребителите. На щандовете с едри букви са вписани едни цени, често рекламирани като промоция, а на касата се заплащат по-високи. Търсени за обяснение,управителите на магазините казват: “От снощи се смени цената”, сподели Гашев. “ Те са наемни работници и не са виновни, принудени са да лъжат от работодателите си, за да си запазят хляба”, смята той.
Регионалниятсъюз на потребителите в Бургас е структура към Федерацията на потребителите и няма санкциониращи функции. Затова и търговците дори не се прикриват от нас, заяви Кирил Гашев. Когато обаче ходят проверяващи от Комисията за защита на потребителите, които налагат солени глоби, всички са предупредени по неведоми пътища и привеждат в ред стоките си, допълни той.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |